Annons

Annons

Baker McKenzie

12 miljarder kronor – så stora var de kinesiska investeringarna i Sverige under 2019. Det innebär att Sverige är kinesiska investerares tredje val för direktinvesteringar i Europa.

Gapwaves, som utvecklar vågledar- och antennprodukter, har beslutat om en riktad nyemission.Bland investerarna finns bland andra Alfred Berg Kapitalförvaltning. 

Baker McKenzie är legal rådgivare vid fastighetsbolaget K2A:s börsnotering på Nasdaq Stockholm, med Carnegie och Swedbank som Global Coordinators och Joint Bookrunners, enligt ett pressmeddelande från advokatbyrån.

Magdalena Berg, delägare på advokatbyrån Baker McKenzie, går över till Magnusson advokatbyrå där hon blir ansvarig för tvistelösning och arbetsrätt . “Jag ser fram emot att stärka byråns profil” säger hon till Realtid.

Creades blir nästa största ägare i ett First North-noterat IT-konsultbolag, Per Bolund har träffat Swedbanktoppar och EQT tar in nya rådgivare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet tisdagen den 16 april.

Den juridiska marknaden är under stor förändring och efterfrågan på alternativa rådgivare ökar snabbt. En tydlig trend är att revisionsbyråerna ökar. EY har exempelvis 100 affärsjurister i Norden.

Sidor