Annons

Annons

Annika Winsth

Rapporterna om vart konjunkturen är på väg duggar tätt. Signalerna från Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer i veckan är förhållandevis pessimistiska. I fredagspanelen den här veckan svarar Robert Boije, Annika Winsth och Joakim Bornold på var i konjunkurcykeln vi befinner oss, vad det innebär för finansföretagen och hur de ser på framtiden.

”Inflationsmålet ska stabilisera ekonomin, men riskerar nu att bli destabiliserande”, säger Annika Winsth och pekar på den historiskt svaga kronan.

Nordea är en uppenbar underpresterare, Björn Wahlroos lämnar och vd:n Casper von Koskull lär få svårt att behålla sin stol. Det skriver Realtids Per Lindvall och liknar det hela med "Hela havet stormar."

UPPDATERAD Nordeas chefekonom Annika Winsth uppmanar Riksbanken och politikerna att vara "ödmjuka", eftersom läget är som det är.

Nordea sänker sin prognos avseende styrräntan. I slutet på 2020 förväntar sig banken att räntan kommer att ligga på 0,25 procent, till skillnad från 0,50 som angavs i en tidigare prognos.

Brexits effekter på affärsliv och ekonomi är redan tydliga, inte minst i Storbritannien.
– Brexit har redan påverkat Storbritannien, både i investeringsbeslut men också vad gäller tillväxten. Det säger Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.

 

Lunds universitet får en ny styrelse. Bland ledamöterna återfinns en profil från bankvärlden, en författare med bakgrund på finansdepartementet samt en tidigare tungviktare från Norra Bantorget.