Annons

Annons

Angela Merkel

Förbundskansler Angela Merkel stödjer en gemensam finanspolitik för euroområdet. Samtidigt öppnar hon för att den europeiska stabilitetsmekanismen omvandlas till en europeisk valutafond. Det framgick enligt Financial Times vid Merkels årliga sommarpresskonferens.

Den tyska regeringen vill att Bundesbankchefen Jens Weidmann tar över som ECB-chef efter Mario Draghi, uppger der Spiegel. Mario Draghis mandat löper ut hösten 2019.

Roland Poirier Martinsson om att Hillary Clintons glastak var ett populistiskt påhitt. USA kryllar av mäktiga kvinnliga politiker, företagsledare och intellektuella.

Tyska företag kan inte direkt slå sig för bröstet när det gäller jämställdhet. Endast 6,6 procent av ledningsgrupperna utgörs av kvinnor.

Har politiker för få farliga förbindelser? Är det inte media som är som snörpta nymoralister – eller ännu värre, en flock av vuxenpennalister. Är ’dirty connections’ bra först när en en gisslan ska förhandlas fri av UD. Sedan det tragiska attentatet på Charlie Hebdo är det inte bara ISIS medeltida barbari som fått fotfäste, utan det ortodoxt sekulära samhällets ondska och främlingsfientliga fobier har börjat kräla som maskar när man lyfter på en sten.