Annons

Annons

Aktiespararna

Åsa Wesshagen börjar som ansvarig för att leda och utveckla IR-bevakningen på konsultföretaget Corfind. Innan dess arbetade hon i 13 år på Aktiespararna.

En av de största redovisningsförändringar någonsin i börsbolagen är den nya standarden IFRS 16, som kräver en skuldberäkning av fasta hyresåtaganden. Här måste börsbolagen bli bättre.  Det skriver Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Aktiespararna.

Det går sämre för företagen detta kvartal än tidigare. Även på sektornivå har den goda vinstutvecklingen dämpats. Det skriver Peter Malmqvist, oberoende finansanalytiker och skribent, i en analys i Aktiespararna.

Absolut inget har bestämts i det brittiska parlamentet och Aktiespararnas Joacim Olsson rasar mot Finansinspektionen. Det är några av nyheterna i tisdagsmorgonens nyhetssvep.

Aktiespararna har stärkts i sin uppfattning att inte bevilja ansvarsfrihet för Swedbanks ledning vid bolagsstämman på torsdag.

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är skarpt kritisk till Swedbanks rapport och undrar om storägaren Folksam, som är positiv till rapporten, verkligen läst samma rapport. Joacim Olsson säger att "rapporten stärker känslan att man mörkar och döljer". 

Enligt uppgifter till DI ska Swedbanks styrelse ha känt till den interna rapporten om penningtvätt.

– Om uppgifterna om en intern rapport som pekar på problem med misstänkt penningtvätt stämmer har Birgitte Bonnesen medvetet vilselett marknaden. Då måste hon avgå, säger vd:n Joacim Olson till SVT.

När det rättsliga efterspelet är över, förnyar Dan Brännström sitt krav på en HQ-kommission. Att stänga HQ Bank var orimligt och gjordes med politiska motiv, säger han.

Sidor