Annons

Annons

ABB

Jenny Larsson blir vd för den svenska delen av ABB:s Power Grids som ska avyttras till japanska Hitachi under mitten av 2020. 

Hyllningarna haglar i och med beskedet att Björn Rosengren ska ta över som ny vd för ABB. Han har samtidigt rejäla förväntningar på sig. Rosengren själv passar på måndagen på att köpa aktier i Sandvik, som backar på börsen efter beskedet att han lämnar ståljätten.

Björn Rosengren utnämns som vd och koncernchef på ABB. "Vi anser att han är rätt person att leda ABB under nästa fas av bolagets resa", kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell.

Finansinspektionen gav 2016 SEB allvarlig kritik för bankens arbete mot penningtvätt när Annika Falkengren var vd för banken. Dessutom har Riksbanken skapat en "kronmördande maskin" enligt Nordea och Deutsche Bank ser ingen anledning till ny strategi. Det är några av nyheterna i morgonsvepet måndagen den 29 april.  

Swedbank riskerar åtal i Lettland, ABB:s vd avgår abrupt och Hagströmer ökar sitt innehav i Avanza – det är några av nyheterna i morgonsvepet denna onsdag morgon.

ABB:s resultat starkare än väntat, ny bolåneutmanare får grönt ljus och ”Zound kan bli värt 9–10 miljarder” - det är några av rubrikerna denna torsdagsmorgon.
 

Investors vd Johan Forssell ser många tecken på att det blir sämre tider och varnar för dopade vinster i exportbolagen på grund av den låga kronan. 

Sidor