Synchs vd Jim Runsten
Juridik

Synch växer globalt

Öppnar kontor i Köpenhamn. “Genom vår etablering i Silicon Valley och Köpenhamn täcker vi in världens två främsta techcentrum och får därigenom en unik positionering och möjlighet att på ett ännu bättre sätt bidra till att våra kunder uppnår sina mål” säger Synchs vd Jim Runsten till Realtid.

Uppdaterad 2017-09-07
Publicerad 2017-09-07

För inte så länge sedan skrev Realtid.se en artikel om att advokatbyrån Synch öppnar kontor i Silicon Valley.

Synchs kontor i San Francisco kommer dels att arbeta med att hjälpa svenska företag med rätt kontakter på plats på den amerikanska västkusten, dels skapa en närvaro och synlighet för advokatbyråer, investerare och bolag som har behov av hjälp i Norden.

Nu tar Synch ett steg till i sin globala expansion och öppnar kontor i Danmarks huvudstad.

Chef för det nya Danmarkskontoret blir Michael Brandt, som närmast kommer från advokatfirman Brandt Lauritzen.

Synchs vd Jim Runsten kommenterar:

Varför etablerar ni er i Köpenhamn?

– Vi har varit igång i 3,5 år i Sverige och skapat en unik plattform och erbjudande till bolag inom digital business och tech. Genom vår etablering i Silicon Valley täcker vi in världens två främsta techcentrum och får därigenom en unik positionering och möjlighet att på ett ännu bättre sätt bidra till att våra kunder uppnår sina mål. Vi är övertygade om att vår modell och vårt erbjudande är gångbart på precis samma sätt i Danmark och att vi även där kan lyckas expandera verksamheten och erbjuda våra unika tjänster för våra befintliga och blivande kunders bästa.  

När öppnar kontoret där?

–Nu!

Hur många kommer att arbete initialt på Köpenhamn-kontoret?

– Vi har för närvarande 11 medarbetare på kontoret i Köpenhamn men siktar på att, liksom i Stockholm, etablera det som en betydligt större enhet.

Vad är visionen?

– Vår vision är enkel men ambitiös. Vi har ett tydligt kundfokus där vi ska se till att alltid vara relevanta i de ständigt skiftande kraven och hjälpa våra kunder att förverkliga sina mål för att kunna bli de främsta bolagen idag och i framtiden. Tillväxt i sig är idag inget självändamål utan enbart ett resultat av hur väl vår modell och engagemang tas emot av våra kunder. Det är således kunderna som kommer att styra vår utveckling och potential. Under de tre år vi har varit igång har vår omsättningstillväxt legat mellan 30-50 procent per år och den ser ut att hålla i sig även under 2017. Kontoret i Stockholm har under denna period vuxit från 10 till 40 medarbetare.  

Vilken är målgruppen?

– Våra kunder är i första hand bolag inom digital business och teknologi samt kunder som påverkas av eller går igenom en digitaliseringsförändring. Vi arbetar idag med bolag inom flera segment, alltifrån tillväxtbolag, etablerade bolag till några av världens största globala aktörer. Vi är stolta över att ha en stor bredd i vår kundportfölj vilket också visar att vi på ett bra sätt klarar av att anpassa vårt arbete och erbjudande utifrån våra kunders situation och behov. Vår ambition är att växa med våra kunder från start till exit. Vi kommer att arbeta på samma sätt i Danmark som i Sverige.

Vilka rättsområden kommer byrån att jobba med?

– Vi täcker in de områden som våra kunder har behov av dagligen men har en djup och bred kompetens med flera högt rankade experter inom

- kommersiella avtal,

- bolagsrätt, finansiering och M&A

- immateriella rättigheter

- regulatoriska frågor, t.ex. dataskyddsfrågor och finansregulatoriska frågor

- tvister


Något annat?

– Vi ser fram emot att kunna bredda vårt erbjudande geografiskt till nya marknader och ge företag och företagare ett nytt och annorlunda alternativ när de väljer juridisk leverantör. Glädje och nyfikenhet är viktiga ingredienser i vårt framgångskoncept.

Platsannonser

Logga in