Synchs vd Jim Runsten
Juridik

Synch öppnar kontor i USA

Advokatbyrån Synch blir den första svenska advokatbyrån att etablera sig i San Francisco. "Vi tror att vi kan vara den perfekta bryggan mellan svenska företag och amerikanska investerare" säger Synchs vd Jim Runsten till Realtid. 

Publicerad 2017-06-20

Synchs kontor i San Francisco kommer dels att arbeta med att hjälpa svenska företag med rätt kontakter på plats på den amerikanska västkusten, dels skapa en närvaro och synlighet för advokatbyråer, investerare och bolag som har behov av hjälp i Norden.

– Den här satsningen har en stark koppling till vår grundläggande strategi och positionering som ledande byrå för såväl snabbväxande som etablerade företag med inriktning mot teknologi och digitala affärer. Vi tror att vi kan vara den perfekta bryggan mellan svenska företag och amerikanska investerare. Det handlar om att bistå svenska företag i att komma in i rätt sammanhang och nätverk, till exempel potentiella investerare, samarbetspartners och amerikanska rådgivare. För amerikanska investerare handlar det om att sprida budskapet om Sverige och Norden som ett av de ledande geografiska områdena för teknologi. Genom att berätta om allt spännande som händer i Norden kan vi öka intresset för att investera här. Däremot kommer Synch inte att tillhandahålla någon legal rådgivning på plats, säger Synchs vd Jim Runsten till Realtid.se.

Finns det ett stort intresse bland amerikanska investerare för Norden?

– Norden har ett gott rykte i USA. Vi ser att det är fler amerikanska investerare som gör direktinvesteringar i nordiska företag istället för att göra den traditionella “flippen”, det vill säga att tillsätta ett amerikanskt moderbolag på toppen, även om det alltjämt fortfarande sker.

Har ni något samarbete etablerat i USA idag?

– Både ja och nej. Vi har flera etablerade samarbeten i USA men inte några exklusiva relationer. Vi jobbar lite mer ad-hoc. Valet av rådgivare beror på vad det ärför typ av uppdrag och vem som är kund.

Synch grundades för drygt tre år sedan och inriktar sig på digitalisering, teknologi och bioteknik.  De fyra grundarna av Synch - Sara Sparring, Andreas Börjesson, Johan Tydén och Jim Runsten - hämtade inspiration just från hur amerikanska affärsjurister arbetar med innovationsbolagen i Silicon Valley.

I samband med etableringen i Kalifornien har Synch anställt Malin Verga som International Expansion Manager. Malin Verga kommer närmast från Svensk-Amerikanska Handelskammaren i San Francisco & Silicon Valley. Hon har en jur. kand. och har sedan examen arbetat med migrationsfrågor och företagsetableringar.

– Ingen från det svenska teamet kommer börja arbeta permanent i USA utan det kommer istället att bli täta resor för våra medarbetare till San Fransisco, säger Jim Runsten och avslutar:

– Vi ser på det här långsiktigt som en viktig del i vår strategi. Jag hoppas att det kommer att bli en framgångsrik satsning som gör att våra kunder får en ännu bättre tjänst och att vi därigenom får behov av att rekrytera fler. Det återstår att se. Vi tycker att det här är en otroligt spännande satsning och är exalterade över att ta det här steget och snart dra igång.

 

 

Platsannonser

Logga in