Magnus Sundqvist är chef för digitala tjänster på Synch, som återigen nominerats till Innovative Lawyers Awards.
Juridik

Synch nominerad till Innovative Lawyers Awards

Som enda svenskgrundade advokatbyrån är Synch nominerad till Financial Times utmärkelse för affärsjuridiska byråer i framkant. Fondia finns också med bland de nominerade.

Uppdaterad 2018-09-05
Publicerad 2018-09-05

Över 150 affärsjuridiska byråer från hela världen har ansökt om nominering till 2018 års Innovative Lawyers Awards. Utmärkelsen instiftades för 12 år sedan av Financial Times; sammanlagt cirka 500 juristbyråer från 50 länder har hittills nominerats.

Svenska Synch är i år nominerade för andra gången.

– Vi är glada att återigen vara kortlistade för en utmärkelse av en sådan prestigefylld institution som Financial Times. Innovation inom den juridiska industrin är nyckeln till att bygga en modern advokatbyrå med fokus på kunden och andra värderingar än kortsiktig vinst, säger Magnus Sundqvist, chef för digitala tjänster på Synch.

Utöver att arbeta med sin egen affärsmodell, genom teknisk innovation, prissättning och nya sätt att strukturera företaget investerar Synch i branschutveckling. Bland annat arrangerade man Global Legal Hackaton i Stockholm i februari i år.

Advokatbyrån har också ett så kallat “sandbox”-program för några utvalda tillväxtbolag inom legal tech. Syftet är att hjälpa dem i deras utveckling samtidigt som Synch stimulerar utvecklingen av nya juridiska produkter.

– Vi ser dem inte som konkurrenter till oss. Dels är de inte jurister, utan arbetar med andra delar som inte direkt konkurrerar med vår verksamhet, dels utvecklar de produkter som vi kanske vill använda i ett senare skede. Det finns inget omedelbart ekonomiskt intresse i detta, men genom att vara med och utveckla branschen ser vi till att ligga i framkant och lär oss också mycket själva, säger Magnus Sundqvist.

Synch, som bara har funnits i fem år, nominerades till Innovative Lawyers Awards första gången 2015. I år nomineras byrån för andra gången.

Vad har ni gjort det senaste året för att bli nominerade igen?

– Det är nog framför allt den den tekniska utvecklingen; vi har som första nordiska byrå lanserat en AI-produkt: AI-verktyget Privacy Policy Check som nu har använts över 1000 gånger på alla kontinenter. Samtidigt har vi fortsatt att utveckla vår egen plattform WeSynch.

Vad är nyttan med ett sådant här pris?

– Det är ett sätt att validera vad man gjort och få se vad andra gör. Priset är en bekräftelse och drivkraft för oss att fortsätta driva utvecklingen.

Magnus Sundqvist har goda förhoppningar inför prisutdelningen den 4 oktober i London.

– Vi har gjort saker som står ut, säger han.

Synch grundades i Sverige men har på kort tid utvecklats till en nordisk advokatbyrå med kontor i Stockholm, Köpenhamn och Oslo – samt Silicon Valley.

Ytterligare en nordisk byrå är nominerad till Innovative Lawyers Awards; Fondia grundades i Finland men har genom förvärvet av Jansson & Norin tidigare i år etablerat sig starkt på den svenska marknaden.

Platsannonser