Synchs vd Jim Runsten och nyrekryterade Johan Ragnar som ska etablera byrån i Skåne.
Juridik

Synch etablerar sig i Skåne

Advokatbyrån Synch vill bli en ledande aktör inom tech och digital business i hela Öresundsregionen. Som ett första steg värvas den skånska advokaten Johan Ragnar.

Uppdaterad 2018-11-06
Publicerad 2018-11-06

Från den 1 november är Synch officiellt verksamma i Skåne, genom rekryteringen av Johan Ragnar med spetskompetens inom bolagsstyrning, finansiella tillståndsfrågor och compliance.

Johan Ragnar har tidigare arbetat på Vinge, Ikano Bank och senast på Rosholm Dell Advokatbyrå. I sin nya roll kommer han bland annat att utveckla Synchs erbjudande inom bank- och finansrätt.

Synch finns sedan tidigare i både Stockholm och Köpenhamn. Målsättningen är nu att, genom ytterligare rekryteringar, förstärka Synchs verksamhet i allmänhet och i Skåne i synnerhet, skriver den tech- och innovationsinriktade advokatbyrån i ett pressmeddelande.

Johan Ragnar och framtida kollegor kommer att arbeta från några av de olika tech-hubbar som finns etablerade i Malmö, Lund och Helsingborg.

– Det är väldigt roligt att kunna etablera närvaro i Skåne och det är med stor entusiasm jag ser fram emot att göra Synch till en given leverantör av högkvalitativa och innovativa juridiska tjänster här, säger Johan Ragnar och fortsätter:

– Regionen erbjuder en enorm potential för Synch att fortsätta den fantastiska resa som byrån påbörjade för drygt fyra år sedan. Synch har i dag ett nära samarbete med många av Nordens mest framstående teknik- och utvecklingshubbar och vi gläds åt att nu kunna utveckla entreprenörskapet och digitaliseringen och biträda teknik- och startupbolagen även i Helsingborg, Lund och Malmö.

Alltsedan Synch startade 2014 har byrån haft siktet inställt på Öresundsregionen.

– Efter att Synch fick möjlighet att öppna kontor i Köpenhamn 2017 har det känts än mer prioriterat att vara mer aktiv även på den svenska sidan av Öresund, säger Jim Runsten, vd för Synch och fortsätter:

– Det är dock först nu när vi har fått möjlighet att engagera Johan Ragnar som vi känner att vi kan ta detta viktiga steg för Synch. Vår ambition är att, tillsammans med våra kollegor i Köpenhamn, bli en ledande aktör för bolag och investerare inom tech och digital business i hela Öresundsregionen.

Synch ser stor potential till expansion i Öresundsområdet och kommer under första halvåret anställa ytterligare jurister.

Platsannonser

Logga in