Finans Nyhet

Sydkraft anmäler Telia

Publicerad

Telia motarbetar bredbandsutbyggnaden i Skåne, anser Sydkraft Bredband som anmäler Telia till Post- och telestyrelsen (PTS). Sydkraft har nekats tillträde till Telias basstationer.

”Vår uppfattning är att Telia försöker hindra konkurrensen”, skriver Anders Nyman, projektchef och vice vd i Sydkraft Bredband i ett pressmeddelande.

På uppdrag av Region Skåne och Kommunförbundet i Skåne ska Sydkraft Bredband bygga ut bredband inom ramen för det så kallade Bas-projektet. Som ett led i arbetet begärde Sydkraft Bredband tillträde till huvudtelestationen i Kristianstad för att montera egen ADSL-utrustning, men fick nyligen nej. För ett år sedan ville företaget på samma sätt komma in i en telestation i Hässleholm, något som blir verklighet först i maj i år.

Enligt en lag från 2004 ska Telia ge konkurrenterna tillträde till sina anläggningar. Anders Nyman anar nu en medveten strategi bakom Telias agerande, där man räknar med långa tider för överklaganden och under tiden försöker binda upp kunderna med långsiktiga kontrakt på Telias egna internettjänster.

Annons

TT

Annons