Juridik

Swish-utmanare förlikades men begärs i konkurs igen

Betaltjänstbolaget Glase Fintech har förlikts med en av grundarna. Men när hotet verkade vara borta kom nästa konkursansökan – från tidigare finanschefen.

Uppdaterad 2019-03-18
Publicerad 2019-03-18

För cirka två månader sedan kunde Realtid berätta att Glase Fintech AB begärdes i konkurs av en av grundarna, Annika Bloomé. Hon har nu förlikts med bolaget men när faran tycks vara över kommer nästa konkurshot. Bolagets tidigare CFO och vice vd, Martin Larsson, väljer att begära bolaget i konkurs.

Han skriver att bolaget får anses vara på obestånd och att bolagets förmåga att reglera sina skulder inte är tillfällig.

Martin Larsson har fordringar på bolaget för utebliven lön samt semesterersättning för perioden 1 oktober till 7 november 2018, totalt drygt 277.000 kronor.

Han skriver vidare att skulden har lämnats över till Kronofogden som kom med ett utslag den 21 februari 2019 där bolaget förpliktigas att genast betala fordran.

Konkursansökan mot bolaget lämnades in till Stockholms tingsrätt den 6 mars - fem dagar efter domstolens beslut att avskriva den tidigare konkursen.

För drygt ett år sedan köpte medarbetarna Peter Fredell, Martin N Larsson och Annika Blomé mobil- och betalappen Seqr från fintechbolaget Seamless för 8 miljoner kronor. Appen döptes om till Glase och driftades, utvecklades och erbjöds fram till den 11 december 2018 av bolaget Glase Fintech AB då betaltjänsten Glase stängdes ned. Anledningen uppgavs vara att man misslyckats att säkra nytt kapital.

Dotterbolaget Seqr Nordics AB inledde en konkurs i slutet av december 2018. Rakt igenom bolagssfären är det röda siffror som visas i rapporterna.

I oktober 2018 ansökte Invuo, tidigare Seamless, om konkurs.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in