Jens Henriksson, vd och koncernchef Swedbank. Foto: Swedbank
Jens Henriksson, vd och koncernchef Swedbank. Foto: Swedbank
Utmärkelse

Swedbanks Rivstart ska stötta hållbara företag

 Swedbank utlyser för tredje gången tävlingen Swedbank rivstart. Tävlingen är öppen för alla företag som vill ställa om till en mer hållbar verksamhet.

Publicerad 2021-03-22

Kantar Sifo har på uppdrag av Swedbank genomfört en undersökning bland företagare med upp till 49 anställda. Undersökningen, som genomfördes under januari 2021 och där 1 000 företagare deltog, visar att en majoritet anser att de viktigaste skälen till att starta och driva företag i Sverige är att skapa jobb och hålla Sverige levande. Det framgår av ett pressmeddelande.

22 procent anser att det viktigaste skälet till att driva företag är att bidra med lösningar på hållbarhets- och klimatutmaningar. 

– Många företag ställer just nu om sin verksamhet. Dels på grund av pandemin, men även för att växla över till ett mer hållbart spår. Den här tävlingen görs för att stötta företagare och företag på deras resa mot en mer hållbar och långsiktigt lönsam verksamhet. Med tävlingen vill vi även lyfta goda exempel, inspirera och dela de erfarenheter som andra företag redan gör, säger Erik Ljungberg, kommunikationsdirektör och chef för Group Communication & Sustainability på Swedbank i en presskommentar.

Tävlingen är öppen mellan den 22 mars och den 2 maj 2021. En urvalsjury väljer ut fem finalister som på finaldagen ”pitchar” sina idéer inför en jury som leds av Jens Henriksson, vd och koncernchef på Swedbank.

Juryn, som presenteras i april, kommer utöver Jens Henriksson bestå av personer som på olika sätt representerar områdena hållbarhet, innovation, entreprenörskap och företagande.

Fakta om Swedbank rivstart

Tävlingsperiod: 22 mars – 2 maj 2021

En urvalsjury väljer fem finalister.

Folkets röst: Allmänheten får rösta på de fem finalisterna och en av dem kommer vinna Folkets röst och en prissumma på 250 000 kronor

Livesänd final från Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg den 26 maj 2021. 

Finalisterna pitchar sina idéer inför en jury med erfarenhet och insikt i entreprenörskap, hållbarhet och innovation.

Pris: Alla finalisterna får ett individuellt anpassat affärsutvecklingsprogram. 

Dessutom tävlar de om prispengar som fördelas på följande sätt:

Förstaplats: 500 000 kronor 

Andraplats: 250 000 kronor 

Tredjeplats: 200 000 kronor 

Fjärde plats: 150 000 kronor 

Femte plats: 150 000 kronor

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in