FinansNyhet

Swedbanks chefsekonom byter jobb

Anna Breman på Swedbank blir global makrochefAnna Breman på Swedbank blir global makrochef
Publicerad

Swedbank stuvar om i chefsledet i affärsområdet LC&I, Large Corporates and Institutions. Det innebär att chefsekonom Anna Breman kliver upp ett steg och även blir global makrochef.

Sverker Brundin

Den tidigare makrochefen på Swedbank, Olof Manner, som varit chef över Anna Breman, går nu in i rollen som Senior Advisor på LC&I. 

– Anna Breman fortsätter att vara chefsekonom och blir nu också global makrochef. Hon får  ett bredare uppdrag, säger Ola Laurin, chef för LC&I på Swedbank.

Enligt Ola Laurin behövs ingen ny chefsekonom. Anna Breman har tidigare haft hand om makro för Sverige, men utökar det nu med fler länder, vilket ska gå bra att kombinera.

Olof Manner får samtidigt en ”friare” roll och slutar att vara chef. Däremot snannar han kvar i ledningsgruppen för LC&I. Huvuduppgiften blir att stärka Swedbanks relationer med företag och institutioner.

Förutom rockaden mellan Anna Breman och Olof Manner blir också Peter Ström ny chef för Client Coverage. Han har tidigare varit tillförordnad chef för området.

LC&I har 1 250 anställda och servar kunder i Norden och Baltikum. Affärsområdet är en av Sedbanks tre huvudområden. De andra är den svenska samt den baltiska banksverksamheten.

Annons