Bank

Swedbank Robur förstärker med nya topprekryteringar

Swedbank Robur förstärker teamet med rekryteringar från Alfred Berg, Söderberg & Partners och Enter Fonder.

Uppdaterad 2019-10-03
Publicerad 2019-10-03

– Vi fortsätter vår resa mot att bli världsledare i hållbart värdeskapande, och vi är mycket glada och stolta över all den kunskap och kompetens som finns inom Swedbank Robur. De senaste rekryteringarna ger oss ytterligare förstärkning i form av flera erfarna och erkänt duktiga medarbetare med en djup förståelse för marknaden och våra kunders behov, säger Erik Andersson, CIO på Swedbank Robur, i en skriftlig kommentar.

Med nyrekryteringarna till det institutionella försäljningsteamet förstärks även kundorganisationen. Louise Lindevall och Erik Brinck kommer att ha en betydande roll i den fortsatta utvecklingen av Swedbank Roburs försäljning gentemot institutionella kunder, tredjepartsdistributörer och externa rådgivare.

Louise Lindevall kommer närmast från Alfred Berg där hon har arbetat med rådgivning och fondurval. Innan dess arbetade hon på Carnegie Fonder i drygt fyra år.

Erik Brinck har sedan 2005 varit med och byggt upp den institutionella försäljningen hos Söderberg & Partners.

Den första kom även Catrin Jansson in som senior portföljförvaltare av Swedbank Robur Transition (fd Ethica), en fond med stark hållbarhetsprofil som relanseras under oktober. Catrin Jansson kommer närmast från Enter Fonder.

I augusti tillträdde också Henrietta Theorell sin nya roll som ansvarig förvaltare för Swedbank Robur Småbolagsfond Sverige. Hon kommer närmast från SEB och har mångårig erfarenhet av kapitalförvaltning.

Platsannonser