Annons

Annons

Swedbank rekryterar från Nordea

Kerstin Winlöf lämnar Nordea för en roll som chef för group savings i Swedbank samt en plats i koncernledningen.

Kerstin Winlöf, som i dag är Chief Operating Officer inom områdena Wealth management och Wholesale banking på Nordea, har utsetts till ny chef för Group Savings på Swedbank.

Hon tillträder sin nya tjänst senast den 1 maj 2019. I och med tillträdet tar hon också plats i Swedbanks koncernledning.

Group Savings ansvarar för bankens sparprodukter. Både Swedbank Robur och Swedbank Försäkring ingår i Group Savings.

Annons

Annons

- Kerstin har en gedigen erfarenhet av bank och sparaområdet som gör henne till en mycket lämplig chef för Group Savings. En viktig uppgift för Kerstin blir att fortsätta att utveckla Swedbanks marknadsledande erbjudande på fondsidan samt lyfta försäkringsaffären ytterligare, säger Birgitte Bonnesen, vd och koncernchef i Swedbank.

Kerstin Winlöf har innan nuvarande position haft ett flertal chefspositioner inom Nordea, där hon arbetat sedan 1989. Sedan 2012 har hon arbetat inom området Wealth management (förmögenhetsförvaltning). Kerstin Winlöf har en civilekonomexamen från Linköpings Universitet.

Den nuvarande chefen för Group Savings, Björn Elfstrand, kommer i och med att Kerstin Winlöf börjar sin anställning i banken att påbörja ett uppdrag kopplat till bankens framtida affärsmodeller. I den rollen kommer han rapportera till Birgitte Bonnesen, men inte ingå i koncernledningen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons