Finans Nyhet

Swedbank och Länsförsäkringar höjer bolåneräntor

Taggar i artikeln

Riksbanken SBAB Swedbank
Publicerad

UPPDATERAD SBAB var först ut med en höjning av bolåneräntorna efter Riksbankens räntehöjning förra veckan. Under årets sista vardag kommer både Swedbank och Länsförsäkringar med besked om höjda räntor.

Realtid.se

Den 20 december höjde Riksbanken sin reporänta från minus 0,50 procent till minus 0,25 procent. Och det dröjde inte länge innan det första tecknet kom på att det nya ränteläget skulle sprida sig till privatkunderna med bolån.

Dagen efter kom statliga SBAB med beskedet om en höjning av räntor på bolån med rörlig ränta samt med bindningstider ett och två med 0,15-0,25 procentenheter.  I dag, en vecka senare, följer Swedbank efter. Även Länsförsäkringar kom på fredagseftermiddagen med besked om en höjning.

Swedbanks höjning ligger på 0,20 procentenheter för tremånadersräntan och ettårsräntan, vilket ger 2,25 procent i ränta. För de som vill binda sitt lån på två år höjs räntan med 0,15 procentenheter till 2,20 procent.

Annons

Länsförsäkringars tremånadersränta ligger efter höjningen på 2,23 procent. Ettårsräntan på 2,19 procent, tvåårsräntan på 2,16%. Övriga räntor lämnas oförändrade.

Annons