Annons

Annons

swedbank-flagga.jpg

Swedbanks digitalenhet inleder sitt tredje fintech-samarbete sedan enheten startades för drygt två år sedan. Foto: Swedbank.

Swedbank i samarbete med AI-bolag

Swedbank partnar upp med Asteria som erbjuder AI-baserade bank- och bokföringstjänster för mindre företag.

Det framgår av ett pressmeddelande som Realtid.se tagit del av exklusivt.

Asterias tjänst ska ge Swedbanks små- och medelstora kunder en helhetssyn på sin ekonomiska planering. Målet är att 95 procent av Swedbanks bokföringssystem som används av företagskunderna. Lösningen lanseras för småföretagare under första kvartalet 2019.

– För små och medelstora företag är det viktigt att minimera tidskrävande administration och samtidigt behålla bra kontroll på sin ekonomi och finansiella planering. Just det är ofta svårt för småföretagare som inte har lika stora resurser som ett större företag. Vår digitala lösning kommer att rikta in sig på många av dessa kunders utmaningar. Vi vill jobba för att göra det enklare för småföretag att fokusera på sin kärnverksamhet och tillväxt, kommenterar Per Skargren, företagschef, Svensk Bankverksamhet på Swedbank.

Annons

Annons

I lösningen ingår en AI-baserad funktion som inkluderar företags kassaflöde. Den innefattar även en visualisering av ens företagsekonomi i ett gränssnitt, och viss rådgivning.  Framöver ska även fler tjänster adderas, med koppling till fakturering och företagsfinansiering samt målsättning och uppföljning genom KPI:s.

Asteria blir i och med samarbetet en innovationspartner till Swedbank och ska stå för merparten av drift och utveckling av gränssnittet, funktionaliteterna och API:erna, de datadelande gränssnitt, genom vilka bankdata delas med Asterna.

Swedbank har sedan tidigare investerat i Göteborgsbaserade fintechuppstickaren Minna Technologies vars tjänst, som samlar abonnemang på ett ställa, integrerats i Swedbanks plattform. Banken har även tagit en post i isländska Meniga som erbjuder en lösning för privatekonomisk översikt.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons