Tomas Hedberg, Swedbank, Jens Henriksson
Foto (bakgrundsbild): TT
Bank

Swedbank: Han blir Henrikssons högra hand

Swedbank har utsett Tomas Hedberg, som för närvarande är chef för Special Task Force-enheten, till vice vd och vice koncernchef.

Uppdaterad 2021-06-16
Publicerad 2021-06-16

Han tillträder i sin nya roll den 1 juli och går därmed från att vara adjungerad till ordinarie medlem i koncernledningen. Ansvarsområdet omfattar det partnerskapet med Sparbankerna och att biträda Jens Henriksson i realiseringen av bankens strategiska inriktning. Det framgår av ett pressmeddelande.

─ Jag är glad att Tomas Hedberg har tackat ja till rollen som vice vd och vice koncernchef. Med Tomas får vi ytterligare en ledare som personifierar Swedbanks värderingar i koncernledningen som dessutom har betydande erfarenhet inom finanssektorn, säger Jens Henriksson, Swedbanks vd och koncernchef, i en skriftlig kommentar.

Tomas Hedberg kommer också att leda vd-staben liksom enheten Special Task Force, den enhet som bildades i december 2019 med ansvar för den pågående interna utredningen och olika externa utredningar avseende historiska brister i arbetet mot penningtvätt.

Tomas Hedberg har inom Swedbank bland annat varit chef för Group Treasury, vd för Swedbank Robur och global chef för handel med valuta och räntebärande papper.

─ Jag är stolt och samtidigt mycket ödmjuk inför utmaningen i rollen som vice vd och vice koncernchef för banken. Swedbank har en unik position och jag ser mycket fram emot att få fortsätta bygga en hållbar framtid för de många människorna och företagen i Sverige, Estland, Lettland och Litauen säger Tomas Hedberg.
 

Platsannonser

Logga in