Nytt jobb

Swedbank Försäkring internrekryterar vd

Johanna Okasmaa Nilsson har utsetts till ny vd för Swedbank Försäkring.

 

Publicerad 2018-01-31

Johanna Okasmaa Nilsson har arbetat på Swedbank sedan 2010, och kommer närmast från rollen som tillförordnad vd för Swedbank Försäkring.

Tidigare har Okasmaa Nilsson bland annat varit chefsjurist på Swedbank Försäkring och chefsjurist inom affärsområdena Group Products, Group Savings och Group Lendings and Payments på Swedbank, skriver banken i ett pressmeddelande.

– Johanna har lång och gedigen erfarenhet av försäkringsbranschen. Hon har varit ordförande för Swedbank Försäkring sedan 2014, och sedan i höstas har hon också varit tillförordnad vd. Det gör att hon är väl insatt både i de operativa frågorna och i den strategiska inriktningen för bolaget, det gör henne väl lämpad för uppdraget, säger Björn Elfstrand, chef för Group Savings och medlem i Swedbanks koncernledning, i en kommentar.

Swedbank Försäkring AB grundades 1990 och är ett helägt dotterbolag till Swedbank. Bolaget har omkring 140 anställda och är ett av Sveriges ledande försäkringsbolag med ett förvaltat kapital på cirka 180 miljarder kronor.

Platsannonser