Morgonsvepet

Sweco gör förvärv i Storbritannien

Sweco gör förvärv i Storbritannien, fördubbling av anmälningar om penningtvätt, höjning av tullar allt närmare och Fed-chef ser utrymme för räntehöjning. Det är några av rubrikerna denna tisdagsmorgon.

 

Uppdaterad 2019-05-07
Publicerad 2019-05-07

Sweco gör förvärv i Storbritannien
Konsultföretaget Sweco har ingått avtal om att förvärva MLM Group, ett tekniskt konsultföretag i Storbritannien som framför allt erbjuder tjänster inom konstruktion, transportinfrastruktur och miljö och till största delen är baserat i sydöstra England.
”Swecos ambition är att bli marknadsledande i åtta nyckelländer i norra Europa. Genom förvärvet stärker vi vår position i Storbritannien som är en marknad vi tror på för framtiden. Kulturen i våra verksamheter passar väl ihop, baserade på kundfokus och en decentraliserad organisationsmodell. Tillsammans ser vi fram emot att ge våra kunder i Storbritannien ett ännu starkare erbjudande”, säger Åsa Bergman, Swecos koncernchef och vd i en skriftlig kommentar.

Efter förvärvet kommer Sweco UK att få en omsättning på ca 108 miljoner GBP (ca 1 320 miljoner SEK) med 26 kontor och 1 340 anställda.

Fördubbling av anmälningar om penningtvätt
Antalet anmälningar av penningtvättsbrott i Sverige mer än fördubblades förra året och fler misstänkta transaktioner än någonsin rapporterades, skriver Dagens Industri.
– Rapporterna fortsätter att öka, men det betyder inte att brottsligheten ökar. Den här frågan har varit i fokus och då ökar uppmärksamheten , säger Linda Staaf, chef för polisens underrättelseavdelning.

Höjning av tullar allt närmare
USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer bekräftar att USA planerar att höja tullarna på kinesiska varor på fredag om inga framsteg i handelssamtalen görs. Handelssamtalen fortsätter och en kinesisk handelsdelegation kommer besöka Washington på torsdag och fredag, skriver Bloomberg.

Fed-chef ser utrymme för räntehöjning
Patrick Harker, Fed-chef i Philadelphia, sade på måndagen att han fortsatt ser utrymme för Fed att höja räntan en gång i år och troligen en gång till nästa år. Det skriver Nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till Bloomberg.

Trumps deklaration ska inte lämnas ut
President Donald Trumps deklaration ska inte lämnas ut, meddelade USA:s finansminister Steven Mnuchin som väntat efter krav från Demokraterna i kongressen, rapporterar nyhetsbyrån AP.

 

 

Platsannonser