Annons

Annons

Swebank Robur lanserar ny företagsobligationsfond

Swedbank Robur lanserar ny räntefond som investerar övervägande i företagsobligationer med låg kreditvärdighet.

Swedbank Robur meddelar i dag att man lanserar en ny räntefond förvaltad av samma team som Företagsobligationsfonden och Företagsobligationsfond Mix. Den nya fonden heter Swedbank Robur Företagsobligationsfond High Yield och investerar övervägande i företagsobligationer med låg kreditvärdighet för möjlighet till högre avkastning.

Swedbank Robur skriver att denna typ av obligationer har en högre risknivå men öppnar därmed upp för möjligheten till en högre förräntningstakt jämfört med obligationer med högre kreditvärdighet. Fonden investerar huvudsakligen på den europeiska kreditmarknaden.

- High Yield-obligationer erbjuder en möjlighet till högre förräntning och avkastning för den som är villig att ta mer risk inom krediter, men samtidigt mindre risk än på aktiemarknaden, säger Christian Leonhard, huvudansvarig förvaltare i Swedbank Roburs kreditteam.

Annons

Annons

Fondens möjlighet att investera på den europeiska kreditmarknaden, men även globalt, öppnar upp för investeringar i ett brett urval av bolag. Swedbank Robur skriver att fonden har stor frihetsgrad för att kunna välja de bästa obligationerna utifrån bolag, kreditbetyg, valuta, geografi och löptid. 

- För oss på Swedbank Robur är innovation a och o, vi utvecklar löpande nya sparprodukter för att säkerställa att vi möter våra kunders efterfrågan. Den här fonden passar de kunder som söker efter ett räntesparande som möjliggör en högre avkastning än traditionella räntefonder men till lägre risk än en aktiefond, fortsätter Christian Leonhard.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons