Annons

Annons

ow.jpg

Konkursen i det danska bunkerrederiet OW Bunker förväntas leda till ett långt rättsligt efterspel som inkluderar stämningsprocesser.

Svindleridömde OW Bunker-direktören överklagar

Den tidigare direktören för OW Bunkers dotterbolag i Singapore, Lars Möller, överklagar domen.

Den tidigare OW Bunker-direktören Lars Möller dömdes till 1,5 år fängelse för cirka två veckor sedan.  Nu överklagar han domen till Vestre Landsret, enligt dagbladet Børsen.

Ex-direktören Lars Möller anses i sin egenskap av chef för OW Bunkers dotterbolag i Singapore, Dynamic Oil Trading, vara ansvarig för OW Bunkers konkurs. Dotterbolaget gick långt utanför de fastställda kreditramarna på 10 miljoner dollar och lät dessutom bli att bokföra kreditgivningen. När det framkom att en kund inte kunde betala sina skulder försattes OW Bunker snabbt i konkurs. Rätten skriver i domen att det var 90,2 miljoner dollar, i dag motsvarande 800 miljoner kronor, som låg utanför bokföringen vid tidpunkten för konkursen.

Den danska motsvarigheten till Ekobrottsmyndigheten krävde att han skulle dömas till minst fem års fängelse för grov trolöshet mot huvudman, men enligt tingsrätten gick det inte att bevisa att Lars Möller skulle berika sig själv. Därför dömdes han enligt paragraf 299 i stället, som är mildare och har en straffsats på upp till just 1,5 års fängelse.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons