Annons

Annons

Sveriges svaga krona engagerar mest

Den senaste veckan har en debattartikel om den svaga kronan väckt väldigt många läsares uppmärksamhet. Realtids inträngande karriärintervju med Nordic Capitals COO Klas Tikkanen likaså. Här är listan över veckans mest lästa artiklar.

1. ”Skyll inte på Riksbanken för kronans svaghet”

Kronans kräftgång lider mot sitt slut. Mot slutet av året kommer kronan har stärkts ordentligt mot både euron och dollarn. Det spår Christos Papahristodoulou, docent i nationalekonomi.

Debatt: Christos Papahristodoulou, docent i nationalekonomi vid Mälardalens högskola. Publicerad: Tisdag 2019-06-11.

2. ”Vi måste få vårt folk att förstå när de ska köpa och när de ska avstå”

Nordic Capitals COO Klas Tikkanen hade ett mål: att inte välja samma karriärväg som sin far. Men så blev det – och Tikkanen verkar idag mycket nöjd med sitt yrkesval.

Annons

Annons

Av: Margaret von Platen. Publicerad: Söndag 2019-06-09.

3. Sverige – ett skatteparadis för onoterade bolag

Sverige är ett skatteparadis för de som arbetar med onoterade bolag och förstår möjligheterna med en kapitalförsäkring, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Onsdag 2019-06-12.

4. Nordnet lanserar kapitalförsäkring för onoterade värdepapper

I måndags lanserade Nordnet möjligheten att äga onoterade aktier inom ramen för en kapitalförsäkring. Det gör det möjligt för entreprenörer och investerare i start-ups att undvika traditionell reavinstbeskattning på vinst som utdelning. 

Av: Miriam Istner-Byman. Publicerad: Måndag 2019-06-10.

5. Han är bästa fondförvaltaren i Norden

Första AP-fonden klättrade från sjunde plats i fjol till andra plats som Nordens bästa fondförvaltare i Extel Equity Research. En av Första AP-fondens förvaltare rankas dessutom som nummer ett på individuell basis.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-06-07.

6. Alexander Ernstberger får rätt av Högsta förvaltningsdomstolen

Det finns anledning att tvivla på att förvaltningsrätten dömt fel i målet där Allra-toppen Alexander Ernstberger överklagat Skatteverkets beslut om anstånd  med betalningen av skatt. Kammarrätten har därför gjort fel i att inte meddela prövningstillstånd. Det uppger Högsta förvaltningsdomstolen i ett färskt beslut.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2019-06-10.

7. Bekräftat: Goldman Sachs leder konsortiet som investerar i Northvolt

Goldman Sachs leder konsortiet av investerare som kommer att kontrollera batteribolaget Northvolt som är nära att stänga sin finaiseringsrunda på totalt 16 miljarder kronor.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Onsdag 2019-06-12.

8. Skadeståndsmål upp till Högsta domstolen

Tennisproffset Stefan Edberg och Fredrik Svensson vann striden i både tingsrätt och hovrätt mot minoritetsägarna som kräver 40,6 miljoner kronor från duon. Nu överklagar minoritetsägarna i kapital- och fondförvaltningsbolaget Case Investment den senaste domen till Högsta domstolen. 

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-06-07.

9. ”Pensionskapitalet konfiskeras med nya regelverket”

Förslaget om höjda pensionsåldrar går snart i mål. Det betyder i praktiken konfiskation av pensionskapital och en försämring av människors ekonomiska frihet i Sverige.

Av: Claes Folkmar.. Publicerad: Tisdag 2019-06-11.

10. ”Vi gör en rejäl utveckling av fondutbudet”

Carnegie Fonder satsar på räntefondsidan genom tre rekryteringar. "Trots låga räntor framstår räntefonder som ett tryggt och bra alternativ. Nu har därför turen kommit till att komplettera utbudet på räntesidan", säger vd Hans Hedström till Realtid.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag 2019-06-11.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons