Anna Storåkers  Bild: Nordea
Anna Storåkers Bild: Nordea
Bank

Sverigechefen Storåkers lämnar Nordea

Anna Storåkers, chef för personal banking och Sverigechef, har beslutat sig för att lämna Nordea. Hon har varit verksam i banken i nio år.

Uppdaterad 2018-05-29
Publicerad 2018-05-29

– Efter många år på Nordea, och i mitten av min karriär, har jag bestämt mig för att tänka över nästa fas i min karriär. Det här är ett personligt beslut. Jag kommer att stanna i Nordea under de kommande månaderna för att säkra en smidig övergång, säger Anna Storåkers i ett pressmeddelande.

Anna Storåkers kommer att behålla en nära kontakt med Nordea, eftersom hon kommer att fortsätta med ett eller flera av de styrelseuppdrag hon har idag i Nordea, däribland Nordea Life Holding.

– Jag beklagar att Anna lämnar banken. Samtidigt vill jag rikta ett stort tack till Anna för hennes arbete och ledarskap och för allt hon har åstadkommit. Vi kommer att sakna henne som kollega. Anna har byggt en stark och professionell ledningsgrupp och jag har full tilltro till dess förmåga att fullfölja våra planer för Sverige till dess att vi har en efterträdare på plats, säger Topi Manner, chef för Personal Banking Nordea.

Arbetet för att hitta en efterträdare inleds direkt. Anna Storåkers blir kvar i sin nuvarande roll på Nordea till den 1 september.

Platsannonser