Annons

Annons

Svenska storbanksfonder investerar i sparapp

Sparappen Qapital tar totalt in 232 miljoner kronor i en nyemission. Några större investerare är Swedbank Robur Ny Teknik och SEB pensionsfond, rapporterar Di Digital.

Sajten har tagit del av dokument från Bolagsverket som bekräftar investeringarna. Övriga större investerare är Norron Asset Management och Athanase Industrial Partner.

Bolaget lanserade sin spartjänst i USA år 2015 och siktar nu på expansion i landet. Användarantalet uppgår i dag till 420.000. Qapital har den senaste tiden adderat både lönekonto och en investeringstjänst till appen.

– Visionen att bli en fullservice-bank har vi haft från dag ett men det har varit svårt att göra allt på en gång. Vår gamifierade spartjänst har varit central för oss och gör det nu möjligt att sälja in lönekonton och robotinvestering, säger bolagets medgrundare och vd George Friedman, till Di Digital.

Annons

Annons

2016 gjorde bolaget en rörelseförlust på 33 miljoner kronor (10), enligt sajten. Intäkterna steg under samma period från 0 till 2 miljoner kronor.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons