Sven Hagströmer i nytt samarbete med Pontus Frithiof. Foto: TT
Sven Hagströmer i nytt samarbete med Pontus Frithiof. Foto: TT
Finans

Sven Hagströmer i nytt samarbete med Pontus Frithiof

De forna parhästarna gör gemensam sak när Sven Hagströmer återigen köper mat för att skänka till sjukhusens intensivvårdsavdelningar.

Uppdaterad 2020-11-24
Publicerad 2020-11-24

I början av 2000-talet blev finansveteranen Sven Hagströmer och kändiskocken Pontus Frithiof kompanjoner genom restaurangen Pontus by the Sea och senare Stureplanshaket Pontus!, men gick sedan skilda vägar i samband med att Nordrest köpte in sig i restaurangverksamheten 2015.

Nu samarbetar de gamla parhästarna igen, genom att Sven Hagströmer på nytt köper 5 000 portioner mat av Pontus Frithiof. Maten ska levereras till intensivvårdsavdelningarna på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge.

– I våras köpte jag 5 000 portioner när det var som värst och nu är det samma sak igen. Personalen på IVA arbetar tolvtimmarspass och är värda ett gott mål mat under jul och nyår, säger Sven Hagströmer till Realtid.

Satsningen benämner Pontus Frithiof för #svenhagströmerinitiativet och gav i våras ringar på vattnet i form av ännu fler personer som köpte mat till IVA-personalen.

– Den vanliga sjukhusmaten är kanske inte precis som en femstjärnig krogs och det känns bra att kunna ge lite guldkant till de som arbetar. Gensvaret har varit stort och jag har fått personliga mail från sjukhusföreträdare. Fantastiskt att se att det blev så populärt, säger Sven Hagströmer.
 

 

 

Platsannonser