Sven Hagströmer, Creades grundare och ordförande. Foto:  Andreas von Gegerfelt
Börs

Sven Hagströmer: "En sporrande utmaning för framtida utveckling"

Creades tog in 1 miljard via tisdagskvällens övertecknade emission. Ett stort antal institutionella investerare deltog.

Publicerad 2021-04-28

Teckningskurs sattes till 90 kronor per aktie och bolaget tillförs nu cirka 1 000 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Vi är mycket glada och hedrade att få välkomna våra nya medägare i Creades. Det förtroende vi nu får är i någon mån en kvittens på vad vi åstadkommit historiskt men, i än högre grad och viktigare, en sporrande utmaning för framtida utveckling. Vi ser fram emot att anträda detta viktiga nästa steg för Creades tillsammans med likasinnade investerare som delar vår syn på värdet av långsiktigt aktivt ägande, säger Creades styrelseordförande Sven Hagströmer i en skriftlig kommentar.

Bland investerarna fanns ett stort antal institutionella investerare, såsom AMF, Handelsbanken Fonder, Prior Nilsson och Konsortiet Dan Sten Olsson och Erik Nielsen. 

Nettolikviden sla användas till investeringar inom ramen för bolagets befintliga strategi, därutöver utvärderas nya initiativ, bland annat möjligheten att investera i ett av Creades grundat framtida förvärvsbolag, så kallat Spac. 

Emissionen medför en utspädning om cirka 8,18 procent av antalet aktier respektive cirka 11,41 procent av antalet röster i bolaget. 

Skandinaviska Enskilda Banken är Sole Global Coordinator Advokatfirman Vinge och Milbank LLP är legala rådgivare.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in