Fastigheter

Svaga siffror för pressat Oscar Properties

Förlust och kraftigt färre antal anställda. Det visar kvartalsrapporten för bostadsutvecklaren Oscar Properties som samtidigt kallar till extrastämma. Aktien har gått ner runt 3 procent på förmiddagen. 

Uppdaterad 2019-08-22
Publicerad 2019-08-22

Fastighetsutvecklaren Oscar Properties redovisar en förlust på 17,1 miljoner kronor för det andra kvartalet, jämfört med en vinst på 43,3 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Oscar Properties vd Oscar Engelbert förklarar det med en goodwillnedskrivning och hävdar i vd-ordet att utan den skulle resultatet ligga på plus 33 miljoner kronor.

– Det finns många utestående frågetecken och rapporten skingrar tyvärr inte molnen. Det är en väldigt viktig höst som bolaget och dess aktieägare står inför, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, till Nyhetsbyrån Direkt.

I samband med rapportsläppet kallar bolaget till en extrastämma den 23 september där styrelsen vill få bemyndigande att upp till fyrfaldiga antalet aktier.

Av rapporten framgår att antalet anställda i koncernen radikalt har minskat under sommaren. "Antal anställda var på balansdagen 104 och uppgår till 54 på dagen för denna rapports publicering", skriver bolaget.

Antalet bokade bostäder ökade väsentligt jämfört med motsvarande period föregående år, från 26 till 36. Antalet sålda bostäder sjönk däremot till 8 från 22 i fjol.

Oscar Properties likvida medel uppgick till drygt 250 miljoner kronor vid halvårsskiftet.

 

Nyckeltal från rapporten:

  • Nettoomsättningen uppgick till 333,8 mkr (751,3).
  • Rörelseresultatet uppgick till –17,1 mkr (43,3).
  • Resultat per stamaktie uppgick till –1,94 kronor (0,27).
  • Antalet sålda bostäder uppgick till 8 (22).
  • Antalet färdigställda bostäder uppgick till 11 (0).
  • Bokade bostäder: 36 2018: 26

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in