På SUP46 sitter i dag ett 60-tal startups. Foto: Pressbild
Danske Bank och startup-hubben SUP46 (bilden) på Regeringsgatan i Stockholm står bakom eventsajten. Foto: Pressbild
Entreprenör

SUP46 lanserar nytt medlemskap – tar in yngre startups

Startup-hubben SUP46 i centrala Stockholm vill ta in bolag som befinner sig i riktigt tidig fas. Målet: att erbjuda fler lovande uppstartsföretag hubb-nätverket för att gradvisa växa till fullvärdig medlem. "Genom att ta in yngre startups vill vi ge fler bolag möjlighet att nå sin fulla potential", säger hubbens vd Daniel Sonesson.

Uppdaterad 2017-11-20
Publicerad 2017-11-20

SUP46 (Start-Up People of Sweden) – en av Stockholms största startup-hubbar och belägen på Regeringsgatan i centrala huvudstaden – har hittills fokuserat på fullvärdiga och därmed lite mer mogna startups. Genom att lansera SUP46 Garage vill hubben bredda sitt erbjudande och även  låta bolag som befinner sig i en tidigare fas bli en del av deras startup-gemenskap.

Det nya medlemskapet är inriktat till startups som bildats för mindre än ett år sedan och som ännu inte har rest pengar från externa investerare. Precis som för vanliga SUP46-medlemmar måste de dock ha en skalbar produkt, globala ambitioner och grundare som arbetar heltid med att bygga bolaget.

Fördelarna med medlemskapet är samma som för övriga medlemmar, med alla relevanta delar såsom hjälp med rekrytering, kunskapsutbyte och erbjudanden från SUP46s olika service providers.

– Genom att ta in yngre startups vill vi ge fler bolag möjlighet att nå sin fulla potential. Vi vill erbjuda våra lokaler, nätverk och support tidigare än vad vi gjort förut med målsättningen att de sedan ska bli fullvärdiga medlemmar. Vår beläggningsgrad ligger alltid runt 85-90%, eftersom vi vill kunna ge utrymme till befintliga medlemmar som växer, så det kommer att bli en utmaning att få in ytterligare lovande startups i lokalerna. Men vi känner ett ansvar att hjälpa ännu fler startups att nå sin fulla potential, säger Daniel Sonesson, vd för SUP46.

Hittills har tre startups fått ta del av det nya medlemskapet: Aibl, som har en tjänst som ökar konvertering och minskar churn, edtechbolaget RealEdu samt coachingplattformen Skills2You.

– SUP46 har redan introducerat oss till startupcommunityt i Stockholm och vi känner oss ärade att ha blivit invalda som medlemmar. SUP46 är så mycket mer än en arbetsplats - det har öppnat dörrar till investerare, ger oss trovärdighet och enorma möjligheter till nätverkande. Att minimera utgifter är en viktig förutsättning för startups och SUP46s nya medlemskap hjälper oss att hålla kostnaderna nere när vi börjar rekrytera, säger Aaron Joyce, medgrundare av Aibl.

Platsannonser

Logga in