Fastigheter

Stronghold Invest säljer Datscha till RCA

Stronghold Invest säljer Datscha till amerikanska Real Capital Analytics. Fusionen blir en av den största transaktionerna inom proptech i Europa.

Uppdaterad 2019-12-11
Publicerad 2019-12-11

Stronghold Invest meddelar under onsdagen att man säljer Datscha till amerikanska Real Capital Analytics. Transaktionen är en av de största M&A-affärerna inom proptech (fastighetsteknik) i Europa under 2019, framgår det av pressmeddelandet.

Datscha som funnits på den svenska och finska fastighetsmarknaden introducerades nyligen i Storbritannien. Genom fusionen utökar Datscha sitt plattformserbjudande till nya marknader. 

RCA, som är ett privatägt företag med huvudkontor i New York City med kontor i San Jose, London och Singapore, är globalt känt inom investerings- och transaktionssidan i fastighetsbranschen. Bolaget har fastighetsdata från mer än 100 länder. RCA har registrerat över 18 biljoner dollar i kommersiella fastighetstransaktioner kopplade till över 200 000 investerare och långivarprofiler. 

– Vi grundade Datscha för 20 år sedan och det har varit en väldigt inspirerande resa. Nu är det dags för ett nytt kapitel och sammanslagningen med RCA öppnar för en helt ny rad av möjligheter på en global scen. Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder, säger Urban Edenström, grundare av Datscha och även grundare och vd för Stronghold Invest AB.

Datscha kommer att fortsätta verka under sitt eget varumärke och Jacob Philipson, styrelseordförande och tidigare vd på Datscha, kommer att fortsätta som rådgivare för RCA.

– RCA är den perfekta ägaren. Att kombinera Datschas tekniska strategi med RCAs globala närvaro ch datatillgångar kommer att möjliggöra något som ingen tidigare har gjort på marknaden, säger Jacob Philipson, Styrelseordförande Datscha.

Platsannonser