Finans

Strömholm lämnar Altor

UPPDATERAD: Strömholm går in i styrelsen för Altor Fund IV men lämnar bolaget för en ny satsning inom hälsosektorn.

Uppdaterad 2016-08-10
Publicerad 2016-03-11

Fredrik Strömholm, en av Altors grundare och partner i bolaget, lämnar bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Anledningen uppges vara att han vill fokusera på investeringar i hälsosektorn men utanför Altor Equity Partners. Dock väljs han in till styrelsen till Altor Fund IV, meddelar bolaget.

Samtidigt tar Johan Blomquist nu steget uppåt och utses till partner i riskkapitalbolaget. Han har jobbat med investeringar som Apotek Hjärtat, Ferrosan, Eurocater och Aalborg Industries.

– Fredrik har varit viktig för Altors framgång. Vi har jobbat tillsammans i 15 år och jag är därför glad att Fredrik vill fortsätta i en styrelseroll men vi ser även många intressanta möjligheter till samarbete mellan Altor och hans nya satsning inom hälsovårdsinvesteringar, säger Harald Mix i en kommentar.

Vad Strömholms nya satsning heter framgår inte men han uppger att han vill fortsätta arbeta inom hälsosegmentet eftersom de flesta investeringarna han ansvarat för inom Altor varit där, men att han vill göra det i en mindre omfattning.

– Altor är egentligen ett branschospecifikt bolag och då är det inte konstigt att han efter 15 år känner att han vill göra något annat. Men det är jättebra att han finns kvar, för vi får behålla honom och hans kompetens i en styrelseroll, säger kommunikationschefen Tor Krusell till Realtid.se.

Krusell uppger även att Strömholm inte lämnat detaljer om sin nya satsning ännu.

– Han är inte där än att han vill bli mer specifik om vad det kommer vara. Det han säger själv är at det handlar om bolag som är mindre än de Altor går efter och han vill inte vara mer specifik än så. Vilken form det är i kommer att visa sig.

Fredrik Strömholms alla styrelseuppdrag i portföljbolagen ska gradvis flyttas över till andra medarbetare men hur det ska se ut och vilka som får ansvaret framgår inte i dagsläget.

– Det kan variera lite mellan bolag. Fredrik sitter också i bolag som inte är svenska och då kanske vi ska ta någon från det norska teamet men alla detaljer blir klara senare, säger Krusell.

Realtid.se fortsätter söka Strömholm för en kommentar.


 

Platsannonser