FinansNyhet

Stripe värderas till 95 miljarder efter ny finansieringsrunda

John Collison, vd och grundare för Stripe.John Collison, vd och grundare för Stripe.
John Collison, vd och grundare för Stripe. Foto: Stripe
Publicerad

Betalbolaget Stripe värderas till 95 miljarder dollar efter att ha tagit in 600 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. 

Realtid.se

Enligt Financial Times är Stripe nu det högst värderade onoterade bolaget i Silicon Valley hittills.  Allianz, Fidelity, Baillie Gifford, AXA och Sequoia Capita fanns med bland investerarna.

Företaget kommer att använda kapitalet för att investera i sina europeiska verksamheter, och särskilt sitt huvudkontor i Dublin, för att stödja den ökande efterfrågan från företagets tungviktare över hela Europa och utvidga sitt globala betalnings- och finansnätverk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Av de 42 länder där Stripe driver företag idag är 31 i Europa. Och många av kontinentens största och snabbast växande företag bygger på plattformen.

Annons

–Vi investerar massor mer i Europa i år, särskilt i Irland, säger John Collison, vd och grundare av Stripe i en presskommentar.

–Vare sig det gäller fintech, mobilitet, detaljhandel eller SaaS, är tillväxtmöjligheten för den europeiska digitala ekonomin enorm.

Företagsintäkterna är nu både Stripes största och det snabbast växande segmentet, mer än fördubblat år för år.

Annons

Stripe har byggt programmerbar infrastruktur för global penningrörelse, känd som sitt Global Payments and Treasury Network, samt en växande lista över produkter och tjänster, inklusive Billing, Capital, Connect, Emission, Radar, Terminal och Treasury.

–Vi investerar i infrastrukturen som kommer att driva internethandel 2030 och därefter, säger Dhivya Suryadevara, Stripes Chief Financial Officer i pressmeddelandet.

Stripe kommer också snart att finnas tillgängligt för miljoner fler företag i Brasilien, Indien, Indonesien, Thailand och Förenade Arabemiraten.

Annons

Enligt Stripe sker endast 14 procent av handeln online idag, trots att den globala ekonomin påskyndade övergången till online 2020. 

 

Annons