FinansNyhet

Strejk på Bank of England

Publicerad

För första gången på 50 år strejkar personal på den brittiska centralbanken, Bank of England. Detta sedan löneförhandlingar med fackförbundet Unite brutit samman.

Realtid.se

Det är anställda inom bland annat underhåll och säkerhet, som organiseras av fackförbundet Unite, som gått ut i en tre dagar lång strejk på grund av missnöje med erbjudna löneökningar, rapporterar The Guardian.

Arbetsgivarnas bud är löneökningar på 1 procent, vilket Unite sagt nej till med hänvisning till att det är långt under inflationen. Inflationen i Storbritannien ligger för närvarande på 2,6 procent, vilket kan jämföras med BOE:s inflationsmål som ligger på 2 procent.

Strejken omfattar bara runt 2 procent av centralbankens personal, och enligt en talesperson för banken fortsätter verksamheten där som vanligt.

Annons

En demonstration kommer genomföras idag tisdag, utanför bankens huvudkontor i City i London. Där kommer de anställda som deltar i strejken och demonstrationen att bära ansiktsmasker som föreställer BOE-chefen Mark Carney.

Annons