Fastigheter

Strategiskt samarbete mellan Oscar Properties och SBB

Bostadsutvecklarna Oscar Properties och SBB kommer att samarbeta i ett projekt i Karlskrona.

Publicerad 2018-11-15

Oscar Properties och SBB har tecknat ett avtal kring nyproduktion av bostäder i Karlskrona. SBB ska stå för marken och Oscar Properties ska projektleda och ansvara för försäljningen av bostäderna.

Projektet ska bli en del av det nya affärsområde där Oscar Properties ska bygga bostäder av hög kvalitet i tillväxtkommuner. Målsättningen är att bygga till ett pris som gör att de nya bostäderna konkurrerar med nybyggda hyresrätter.

- Jag har länge varit imponerad av SBB:s förmåga att snabbt ta fram byggrätter. Vi är båda entreprenörsdrivna bolag som kompletterar varandra perfekt för bostadsproduktion. Därför är det extra kul att vi efter en tids letade hittade ett spännande samarbete, förhoppningsvis får vi möjlighet att genomföra fler projekt tillsammans i framtiden, säger Oscar Engelbert, i ett pressmeddelande.

- Oscar Properties har gjort stora avtryck på den svenska bostadsmarknaden genom grundarens entreprenörskap och fokus på arkitektur och design och vi bidrar gärna till bygget av kvalitetsbostäder i hela Sverige. Affären visar att de svenska regionstäderna och deras tillväxt är attraktiva och vi ser fram emot att tillsammans med Oscar Properties utveckla bostadsrätter intill befintligt bestånd samtidigt som vi i samma område tillsammans med KlaraBo utvecklar hyresrätter med investeringsstöd, säger Krister Karlsson, vice vd och fastighetsutvecklingschef på SBB.

Byggprojektet i Karlskrona är på 17 000 kvadratmeter bruttototalarea. Byggstart är planerat till slutet av 2019.

Platsannonser