Annons

Annons

Storytel reser halv miljard för fortsatt expansion

Ljudboksbolaget har lyckats resa en halv miljard kronor från främst befintliga investerare. Kapitalet ska användas till expansion i Latinamerika och Asien.

Ett femtiotal investerare deltog i rundan, både befintliga aktieägare och nya större institutionella investerare. Storytels största ägare är dock fortsatt det Göteborgsbaserade it-företaget Roxette Photo NV, följt av grundaren Jonas Tellander.

Teckningskursen landade på 115 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt på 3,4 procent jämfört med onsdagens stängningskurs.

ABG Sundal Collier och Carnegie Investment Bank agerade finansiella rådgivare, medan Baker McKenzie var legal rådgivare. Kapitalet ska i huvudsak användas för en expansion på både befintliga marknader men också för nya satsningar i Latinamerika och Asien.

Annons

Annons

Storytel har efter den riktade nyemissionen 55,87 miljoner aktier utestående. Den riktade nyemissionen gav en utspädning på 7,8 procent av kapital och röster i bolaget.

Bolaget emitterar 4,35 miljoner nya aktier till teckningskursen 115 kronor per aktie. Det är en rabatt på 3,4 procent på gårdagens stängningskurs på 119 kronor. Aktien backade ändå med 6 kronor under onsdagshandeln, och var även ned med närmare 2 procent i torsdagens inledningshandel.

Bolaget värderas till cirka 6,9 miljarder kronor, enligt sajten nyemissioner.se.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons