Andreas Bonnier är grundare till Quartiers Properties. Han har tidigare arbetat med fastighetsutveckling i Schweiz och Frankrike där han var bosatt i 37 år. Foto: Quartiers Properties
Fastigheter

Största ägarna i Bonniers fastighetsbolag

Efter flertalet emissioner i Quartiers Properties är grundaren Andreas Bonnier fortfarande största ägaren i fastighetsutvecklingsbolaget. Men i ägarlistan finns också en racerförare och en it-entreprenör.

Uppdaterad 2017-06-14
Publicerad 2017-06-14

Fastighetsutvecklingsbolaget Quartiers Properties, med verksamhet på den spanska solkusten, har sedan grundandet år 2014 genomfört elva nyemissioner, tre av dessa under 2017.

Senaste emissionsbeloppet uppgick till cirka 108 miljoner kronor. Teckningskursen per aktie uppgick då till 15 kronor. När bolaget var olistat uppgick teckningskursen senast till 3 kronor. När bolaget listades på NGM Nordic MTE. 2016, uppgick teckningskursen till 10 kronor.

Som största ägare efter dessa emissioner står Egonomics som ägs av Andreas Bonnier. Bolaget, som bildades 2015, äger totalt 12 miljoner stamaktier och 225.000 preferensaktier motsvarande 29,2 procent av rösterna och 27,3 procent av kapitalet.

Näst största ägare är Fastighets Aktiebolag Bränneröds som ägs av Mats Lundberg (genom bolag) samt Jörgen Cederholm (via bolag). Bolaget äger 5.928.000 stamaktier i Quartiers Properties samt 85.370 preferensaktier. Detta motsvarar 14,4 procent av rösterna och 13,4 procent av kapitalet.

Tredje största ägaren är Rocet AB, som ägs av Jörgen Cederholm (via bolag) samt av racerföraren Carl Rosenblad (via bolag). Bolaget äger 3.787.334 stamaktier och 30.000 preferensaktier motsvarande 9,2 procent av rösterna och 8,5 procent av kapitalet.

Summa eget kapital i bolaget uppgår till 273.691.000 kronor.

Enligt handlingar presenterade under gårdagen, den 13 juni 2017, inför listningen på First North framgår det att bolaget har "tillräckligt med rörelsekapital för de nästkommande tolv månaderna".

Preliminär första handelsdag på First North är den 21 juni 2017.

Styrelsen i bolaget består av ordföranden Jörgen Cederholm och ledamöterna Andreas Bonnier, Åke Olofsson, Sten Andersen samt Jimmie Hall. Vd är Katri Lind.

Jörgen Cederholm har tidigare arbetat som global informationssäkerhetschef på IKEA samt ansvarat för ledarskaps- och organisationsmodeller. 1987 grundade Jörgen tillsammans med en kollega IT-bolaget Factum AB som senare kom att förvärvas av det då börsnoterade företaget Martinsson Informationssystem AB.

Mats Lundberg står bakom fastighetskoncernen Lyma, som består av cirka 15 bolag, med bas i Lund och Malmö. Han är folkbokförd i Schweiz.

Carl Rosenblad är en av sveriges mest rutinerade racerförare som också investerat tid i fastighetsbranschen bland annat som engagerad i två bolag som investerar i fastigheter, varav ett är Rocet AB. Han är även expertkommentator i Viasat Motor.

Styrelseledamoten Sten Andersen är sedan 2014 marknadschef på ATG (AB Trav och Galopp). Han har tidigare varit marknadschef på OBH Nordica. Han var även vd för flera byråer inom internationella kommunikationskoncerner under 12 år, senast kommunikationsbyrån INGO, som Sten var med och grundade genom sammanslagningen av Grey Stockholm och Ogilvy Stockholm. Enligt hemsidan äger han 13.867 stamaktier i bolaget.

Styrelseledamoten Jimmie Hall har en bakgrund inom fastighetsbranschen där han tidigare har varit rådgivare samt delägare på fastighetskonsulterna Jones Lang LaSalle, Nordier Property Advisors och Treal Fastighetsutveckling AB. Han är idag verksam som fastighetskonsult genom det egenägda bolaget Realist Fastighetsutveckling.  Han äger 1.000 stamaktier i bolaget, enligt hemsidan.

Styrelseledamoten Lars Åke Olofsson är operativt ansvarig för Quartiers Properties verksamhet i Spanien. Han har en bakgrund i Skanska, Tailor Woodrow de España och Tailor Wimpey. Enligt hemsidan äger han inga aktier i bolaget.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in