FinansNyhet

Storspelare inom kommunikation expanderar

Bernhard Meising, vd för CNC och Maria Grimberg, vd för JKL, Fotograf: Elizabeth Windisch
Publicerad

Den strategiska kommunikationsbyrån JKL slås ihop med systerbyrån CNC. "Vi vill skapa en plattform för riktigt bra strategisk rådgivning med Europa som bas" säger Maria Grimberg, vd i JKL, till Realtid.

Miriam Istner-Byman

JKL går samman med kommunikationsbyrån CNC, som också ingår  i MSL, för att "skapa en plattform för riktigt bra strategisk rådgivning med Europa som bas".

– Med den här satsningen blir vi större, men vi blir även mer "sömlösa" globalt genom att våra medarbetare kommer att kunna röra sig fritt mellan de olika marknaderna. Det kommer våra kunder att ha stor nytta av! Det säger Maria Grimberg, vd i JKL, till Realtid.se.

Tillsammans kommer byråerna att ha ett globalt team med 200 medarbetare, fördelade över 13 kontor i nio länder.

Annons

Maria Grimberg, vd i JKL, kommenterar:

Varför sker sammanslagningen med just CNC?

– JKL och CNC är mycket lika. Till exempel har vi samma syn på rådgivning, vi riktar vårt erbjudande mot samma typ av kunder och vi rekryterar medarbetare med liknande bakgrund. Båda byråerna är också framstående när det gäller "integrerade utmaningar", det vill säga ärenden som rör ekonomiskt komplexa situationer med tydliga samhällspolitiska aspekter.

Annons

Vad innebär sammanslagningen rent konkret för era kunder?

– Genom den här sammanslagningen får våra kunder tillgång till fler experter verksamma inom fler branscher och på fler marknader. Vi kommer att kunna sätta ihop team som har en bra struktur för det enskilda ärendet, vilket är attraktivt för våra kunder. Vi tror även att den här satsningen kommer att innebära en attraktiv plattform för framtida rekrytering.

Vilket område kommer ni att satsa på?

Annons

– När det gäller hur vi arbetar så blir tillgång till analys och data hög prioritet. I en allt mer föränderlig värld har även nya frågor som rör trygghet och integritet ökat i betydelse för företag. Det är viktiga områden för våra kunder och därmed för oss att kunna ge råd kring.

Det sammanslagna bolaget kommer att bli en ny global resultatenhet inom MSL. JKLs partners Per Ola Bosson, Maria Grimberg och Anders Lindberg kommer att bli en del av CNCs globala partnergrupp och rapportera till CNCs vd Bernhard Meising. JKL kommer att behålla namnet JKL och det sammanslagna bolaget kommer att fortsätta sitt nära samarbete med andra kontor i det globala MSL och Publicis Groupe.

 

Annons