FinansNyhet

Storslam för AG Advokat och Hamilton/Schjødt

Vinnarna i Årets advokatbyrå annonseras under ett evenemang under torsdagen. Foto: Årets advokatbyrå.Vinnarna i Årets advokatbyrå annonseras under ett evenemang under torsdagen. Foto: Årets advokatbyrå.
Vinnarna i Årets advokatbyrå annonseras under ett evenemang under torsdagen. Foto: Årets advokatbyrå.
Publicerad

Vinnarna i Årets Advokatbyrå är utsedda för tolfte året. För både AG Advokat och Hamilton/Schjødt blir det dubbelvinst i år. 

Miriam Istner-Byman

Det är för tolfte året i rad som Regi har genomfört sin stora branschundersökning där kundnöjdheten mäts bland Sveriges advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik. Årets studie omfattar 1150 bedömningar och 23 advokatbyråer ingår i studien. Utgångspunkten är ”Nöjd Klient Index” som består av 13 kriterier som bland annat affärsnytta, prisvärdhet, nivå av digitalisering och projektledning.

– Studien visar tydligt att riktigt nöjda klienter är resultatet av ett långsiktigt och metodiskt arbete. Det visar även årets resultat där några advokatbyråer topprankas upprepade gånger, säger Ylva Gnosse, expertkonsult för Årets Advokatbyrå på Regi.

När köparna av affärsjuridik får bestämma vilken advokatbyrå som är bäst vinner Hamilton/Schjødt kategorin ”Stora Advokatbyråer 200+ miljoner kronor”. Hamilton vann även föregående år och byrån slogs samman med större norska Schjødt i oktober 2019.

Annons

Bland ”Advokatbyråer 100-199 miljoner kronor” vinner AG Advokat.

I kategorin ”Mindre Advokatbyråer” vinner MarLaw, vilket byrån även gjort 2013, 2015, 2016, 2017 och 2018.

För både AG Advokat och Hamilton/Schjødt blir det dubbelvinst i år. Förutom vinsterna i Årets Advokatbyrå baserat på byråns storlek får AG Advokat den prestigefulla utmärkelsen ”Stora Klientpriset” vilket innebär bästa betygen i Nöjd Klient Index från klienter som köper för över en miljon på årsbasis. Specialpriset ”Klienternas M&A pris” går också till Hamilton/Schjødt. Priset delas ut till den advokatbyrå som får högst sammanlagt värde av sina klienter avseende samarbetet i transaktionerna.

Annons

–  Studien visar att ungefär 60 procent av klienterna genomför en eller flera transaktioner i samarbete med sina advokatbyråer. Det är både företags- och fastighetsöverlåtelser och förvärv. När vi frågar klienterna om det största behovet inom affärsjuridik på 1-2 års sikt svarar de flesta just detta arbete med M&A i olika former. Dessa uppdrag tillhör de mest komplexa och de största utmaningarna i samarbetet handlar om förståelse för verksamheten och affären, säger Ylva Gnosse.

Sveriges klienter har utsett följande advokatbyråer till vinnare:

KLIENTERNAS M&A-PRIS 
(Sammanlagt högst värde av sina klienter avseende betyg i samarbetet med transaktioner)

 1. Hamilton/Schjødt
 2. Cederquist
 3. Morris Law

STORA KLIENTPRISET
(Klienter som köpt för 1 miljon eller mer specifikt av sin byrå)

 1. AG Advokat
 2. Hamilton/Schjødt
 3. Delphi

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 200+ miljoner kronor

 1. Hamilton/Schjødt
 2. Delphi
 3. Wistrand

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 100–199 miljoner kronor

 1. AG Advokat
 2. Foyen

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 25–99 miljoner kronor

 1. Marlaw
 2. Crusner
 3. Flood Herslow Holme och Magnusson
Annons