Jan Erik Saugestad,  vd Storebrand Asset Management.
Jan Erik Saugestad,  vd Storebrand Asset Management.
Bank

Storebrand skriver under klimatinitiativ

I dag undertecknar Storebrand Asset Management tillsammans med 42 andra finansaktörer Net Zero Asset Managers Alliance-initiativet.

Realtid.se
Publicerad 2021-03-29

Gruppen Asset Managers kommer att arbeta i samarbete med kunder för att uppnå klimatmålet till 2030. Initiative now har totalt 73 globala kapitalförvaltare som undertecknat med 32 miljarder dollar i förvaltning, vilket representerar mer än en tredjedel (36 procent) av de totala tillgångarna som förvaltas över hela världen.

- Det finns mycket vi kan göra på egen hand för att påskynda den gröna övergången, men vi är mycket kraftfullare i allianser. Det är när vi går samman med andra kapitalförvaltare, företagens tillsynsmyndigheter och det civila samhället som vi är mest framgångsrika. När det gäller klimatåtgärder vinner eller förlorar vi tillsammans, säger Jan Erik Saugestad,  vd Storebrand Asset Management i en skriftlig kommentar.

Net Zero Asset Managers Alliance-initiativet lanserades i december 2020 och åtagit sig att stödja målet om netto nollutsläpp av växthusgaser 2050 eller tidigare, i linje med de globala ansträngningarna att begränsa uppvärmningen till 1,5 ° C.

 

Här kan du läsa mer om Net Zero Asset Managers>>

 

Platsannonser

Logga in