Kolbjørn Haar är vd för Evry Norge. Foto: Press
IT

Storebrand i plattform-samarbete med Evry

Evry har tecknat ett avtal med norska finans- och försäkringskoncernen Storebrand. Avtalet är värt 400 miljoner norska kronor.

Uppdaterad 2018-03-07
Publicerad 2018-03-07

Storebrand inleder ett samarbete med nordiska it-bolaget Evry för att stärka sin flexibilitet och effektivitet när det kommer till att skapa nya tjänster. Avtalet sträcker sig över fem år och är värt över 400 miljoner norska kronor.

– Det är vårt största kontrakt hittills i år, säger Kolbjørn Haar, koncerndirektör för Evrys norska verksamhet, till norska affärstidningen Dagens Näringsliv.

Genom plattformen ska Evry leverera en rad olika it-lösningar till Storebrand. Detta sker inom ramen för och genom Evrys nya automatiserade it-koncept vid namn "Future Proof IT Operations". Den nya plattformen ska driftas från ett datacenter i Fet öster om Oslo.

Kolbjørn Haar tillägger att Evry nu satsar på just finansbranschen.

– Vi hoppas vi kan hjälpa Storebrand till en bättre positionering i sin marknad och ge dem en plattform som de kan bygga nya tjänster och affärsmodeller på, säger han till DN.

Evry

Evry är ett nordiskt it-tjänsteföretag. Bolaget uppstod genom en sammanslagning av Norges största it-bolag EDB och ErgoGroup – samt det svenska it-företaget Systeam. Fusionen skedde 2010.

Platsannonser

Logga in