FinansNyhet

Stordalen i miljardaffär

Foto: Clarion Hotel
Publicerad

Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry Forever säljer fastigheten som inrymmer Clarion Hotel Amaranten till den nordiska fastighetsinvesteraren NREP.

Camilla Jonsson

Nordic Choice Hotels kommer även framgent driva hotellverksamheten i fastigheten.

– Fastigheten var egentligen inte till salu men det är svårt att tacka nej till en affär ifall köparen är seriös, kapitalstark och har en tydlig utvecklingsplan för byggnaden. Det här är bra för Nordic Choice Hotels, det är bra för Kungsholmsborna och det blir bra för hotellets gäster eftersom hotellet redan 2021 kommer att uppgraderas, säger Strawberry Forevers ägare Petter Stordalen i en skriftlig kommentar.

Fastigheten kommer med den nya ägaren fortsätta att utvecklas. Bland annat kommer byggnaden energieffektiviseras och moderniseras i syfte att förbättra inomhusmiljön och sänka klimatpåverkan. 

Annons

– För oss på NREP är förvärvet av Amaranten en attraktiv möjlighet att skapa långsiktigt värde för alla involverade parter. Vi vill göra hotellet ännu bättre för Nordic Choice Hotels att driva, för gästerna att bo på men även ur ett hållbarhetsperspektiv. Därför har vi redan planerat renoveringar och energieffektiviserande lösningar som ska förbättra både fastigheten och hotellupplevelsen. Nu ser jag med stor tillförsikt på ett fortsatt bra samarbete med Nordic Choice Hotels, säger Marianne Hoffman, Investment Director på NREP.

Affären omfattar enbart fastigheten. Nordic Choice Hotels kommer även fortsättningsvis bedriva hotellverksamheten i byggnaden.

Köpeskillingen uppgår till 1,5 miljarder svenska kronor och ägarskiftet sker formellt i augusti.

Annons

 

 

 

Annons

Om Strawberry Forever:

Strawberry Forever är ett investeringsbolag inom fastigheter. Bolaget äger och förvaltar egendomar till ett värde på över 6 miljarder NOK. Fastigheterna ligger i större städer i Norden. Portföljen inkluderar bland annat Quality Hotel Friends i Stockholm och Skt. Petri Hotel i Köpenhamn.

Om NREP:

NREP är en fastighetsinvesterare och innovatör i Norden. Med primärt pensionsfonder som investerare tror NREP på långsiktigt värdeskapande med en holistisk inställning till dess intressenter vid utveckling, förvaltning och investering i fastigheter. NREP:s fokus är urban utveckling – moderna logistikanläggningar, samhällsfastigheter och bostäder med fokus på moderna hyresrätter i storstadsregioner. Bolaget har cirka 250 medarbetare och det förvaltade kapitalet uppgår idag till cirka 5 miljarder Euro.

Om Clarion Hotel Amaranten:

I den 19 000 kvm stora fastigheten bedrivs hotell- och restaurangverksamhet. Hotellet med sina 461 hotellrum, restaurang och bar, konferensytor samt gym ligger på populära Kungsholmen i centrala Stockholm. 2016 renoverades stora delar av fastigheten och under 2021 kommer den nya fastighetsägaren gå vidare med kvarvarande delar.

Annons