Annons

Annons

EU_uppgorelse.JPG

Storbritanniens premiärminister Theresa May och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker skakar hand när uppgörelsen presenteras. Foto: EU-kommissionen.

Storbritannien och EU har nått uppgörelse om brexit

EU och Storbritannien har nått en uppgörelse som öppnar för nästa fas i brexitsamtalen, meddelar EU-kommissionen.

Nattmanglingar har hållits för att nå en uppgörelse om villkoren för Storbritanniens skilsmässa med EU, som kan bana väg för samtal om landets framtida handelsförhållanden med unionen.

Efter att den brittiska premiärministern Theresa May och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker träffats tidigt på fredagen meddelar kommissionen att en uppgörelse har nåtts.

– Dagens resultat är givetvis en kompromiss. Det är resultatet av en lång och intensiv diskussion mellan kommissionen och Storbritannien. Båda sidor har fått lyssna till varandra och visa kompromissvilja, säger Jean-Claude Juncker vid en presskonferens tillsammans med Theresa May på fredagsmorgonen.

Annons

Annons

Beskedet innebär att tillräckliga framsteg har nåtts i brexitförhandlingarnas första fas, och att klartecken kan ges nästa vecka för att inleda samtal om övergångsregler och framtida handelsavtal.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons