FinansNyhet

Storägare i Fingerprint döms för börsbluff

Publicerad

En av Fingerprint Cards största aktieägare, med alias Crowhater, döms för otillbörlig marknadspåverkan.

Sara Johansson

En av Fingerprint Cards största aktieägare, med alias Crowhater, döms till villkorlig dom och 150.000 kronor i böter för otillbörlig marknadspåverkan, vilket Dagens industri var först att avslöja.

Den nu dömde person åtalades för att ha lagt order i Fingerprint Cards vid 56 tillfällen som inte varit avsedda att leda till avslut – i storleksordningen 3,5 miljarder kronor.

Det misstänkta handelsmönstret ska ha upptäckts av Börsen, Nasdaq Stockholm, som slagit larm.

Annons

Aliaset Crowhater, som har fler än 9.000 följare på twitter, har med mycket stort engagemang hela tiden hävdat att aktien är undervärderad.

I sitt försvar har Crowhater försvarat sig med att han ville undersöka om det fanns möjlighet att sälja större poster utan att sänka priset på aktien, men att han har sedan ångrat sig och inte genomfört affären, rapporterar E55.

I domen konstaterar dock tingsrätten att Crowhater har kännedom om regelverket då han är en kunnig aktiehandlare och att försvarets förklaring därför inte håller, enligt E55.

Annons

På sin twitter publicerar Crowhater en lång kommentar rörande domen och hur orättvis han anser den vara. 

”Anser att domen på mig är felaktig och mest ett sätt för EBM att försöka sätta dit små människor före de stora som styr allt och som de inte kommer åt. Att börja med att förklara orderdjup för en tingsrätt var bäddat för ett rent lotteri”.

 

Annons
Annons