Annons

Annons

Storägare avfärdar nytt bud

Vd Sverre Thornes från KLP, Oslobörsens näst största aktieägare, är inte förvånad över att Euronext nu ökar sitt bud, men det är inget som imponer på Thornes. – Vi vill att Nasdaq ska ta över Oslobörsen, och det är vad vi har att säga om saken, säger KLP-toppen.

 

Tidigare idag meddelade Euronext att de höjer sitt bud på Oslobörsen till 158 kronor, 6 kronor per aktie jämfört med den amerikanska börsen Nasdaq.

Det nya budet värderar Oslobörsen till cirka 6,8 miljarder norska kronor, cirka 260 miljoner kronor mer än Nasdaq-budet.

Euronexts ursprungliga bud löper ut på måndag, och det nya budet förlänger erbjudandeperioden med fyra veckor.

Annons

Annons

KLP har som sin största aktieägare, DNP, redan flaggat för sitt stöd till Nasdaq. KLP-chefen påpekar också att styrelsen för Oslobörsen har givit sin entydiga rekommendation till Nasdaq.

- Vi har alltid hävdat att det viktigaste är att hitta det ägande som bäst säkerställer norsk tillgång till kapital och hela finansinfrastrukturen. Oslobörsen styrelse har givit denna tydliga rekommendation, och vi håller fast vid det, säger Sverre Thornes.

– Vi vill att Nasdaq ska ta över Oslobörsen, och det är vad vi har att säga om saken, säger KLP-toppen.

- DNB har accepterat budet från Nasdaq. Vi är bundna av det, så dagens ökade bud från Euronext kommer inte ha någon praktisk betydelse för oss, säger vice verkställande direktör Thomas Midteide i DNB till Dagens Näringsliv.

Övriga aktieägare som har godkänt Nasdaqs bud är Must Invest, Tines pensionsfond MP Pensjon, Sparebank 1-koncernen, Eika-koncernen och vd och koncernchef i Oslo Børs VPS, Bente A. Landsnes.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons