FinansNyhet

Stor rekrytvåg till Erik Penser Bank

Erik Penser Bank rekryterar till samtliga enheter på banken. Under augusti har tolv nya anställda tagit plats och under september kommer ännu fler, meddelar Johan Mörner, vd och ceo på banken.
Publicerad

Nordeas tidigare superstrateg, Jonas Thulin, är en av tolv nyrekryter till Erik Penser Bank. "Vi har rekryterat väldigt mycket folk under den senaste tiden och det kommer några till under september", säger bankens vd Johan Mörner. Samtidigt avslutar analyschefen Mattias Isakson sin anställning på banken.

Sara Johansson

Erik Penser bank har med vd Johan Mörner gått blixsnabbt framåt efter omstruktureringarna i organisationen. Under senaste året har banken ökat intäkterna och ökat kostnadsmassan. Nu utökar banken även antalet anställda i organisationen.

– Vi har rekryterat väldigt mycket folk under den senaste tiden och det kommer några till under september men de är inte officiella. Vi har stärkt upp på alla enheter. Under augusti-september är det tolv nya som började här på banken, säger Johan Mörner, vd och CEO på banken.

En av dessa tar dessutom plats i ledningen och två av dem som firmatecknare. Samtidigt lämnar analyschefen Mattias Isakson sin anställning.

Annons

– Mattias har valt att lämna, det stämmer, säger Johan Mörner till Realtid.se.

– Vi har ersatt Mattias redan. Numera är David Cederberg vår analyschef. Han har arbetat en period hos oss. Han är en väldigt erfaren analytiker som varit med länge och kommer från Pareto närmast.

Jonas Thulin, som kommer närmast från Nordea där han var chef för tillgångsallokering, är Erik Penser Banks nye kapitalförvaltningschef.

Annons

– En del av de uppgifter som Mattias hade kommer Jonas ta över. Vi känner att vi har en riktigt bra uppställning nu när det gäller kapitalförvaltningen och analys, säger Johan Mörner.

Ytterligare två analytiker har rekryterats till banken. Rikard Engberg kommer från nyhetssajten Fastighetsvärlden och Marlon Värnik kommer från egen verksamhet där han arbetat med trading och analys.

Banken har även rekryterat en ny IT-chef, Lars Sönnerlid, som kommer närmast från East Capital. Han tar plats i bankens ledningsgrupp och blir firmatecknare i bolaget.

Annons

Banken har även stärkt kontrollfunktionerna och tagit in en complianceofficer som heter Charlotta Olivendahl som kommer från Finansinspektionen. Från denna myndighet har Erik Penser Bank även rekryterat juristen Tanja Svedulf.

Banken har även rekryterat David Rejman-Körösi till Riskavdelningen. Han kommer närmast från Söderberg & Partners.

Martin Theimer, som senast kommer från UBS, rekryteras till enheten för investeringslösningar.

Mats Kalmelid, som kommer närmast från Carnegie, rekryteras till mäkleriet liksom Anton Nerman som närmast kommer från Swedbank och tillträdde i somras.

Till corporate finance har Erik Penser Bank rekryterat Kajsa Gejhammar, som kommer närmast från Catella.

I september kommer Jimmy Engström som ny IT-utvecklare från Carnegie och Yvonne Moro som kommer från Lantmännen tillträder en tjänst på ekonomiavdelningen.

Annons