Bank

Stor omstruktureringskostnad tynger Deutsche Bank

Deutsche Bank gör en större nettoförlust än banken tidigare flaggat för i det andra kvartalet efter omstruktureringskostnader på 3,4 miljarder euro. 

Uppdaterad 2019-07-24
Publicerad 2019-07-24

Den tyska storbankens nettoförlust uppgår till 3,1 miljarder euro i det andra kvartalet, jämfört med nettoförlusten på cirka 2,8 miljarder som banken flaggat för i samband med ett stort besparingsprogram som inkluderar 18 000 färre anställda. I det andra kvartalet förra året gjorde banken en nettovinst om 401 miljoner euro.

Deutsche Banks aktiekurs sjönk 5 procent i den tidiga handeln på Frankfurtbörsen. Den tyska banken anses, tillsammans med de amerikanska storbankerna JPMorgan Chase, Bank of America och Citigroup, vara en av de viktigaste för det globala finansiella systemet. 

Deutsche Banks problem nådde sin kulmen för ett par år sedan med en bot på 7,2 miljarder dollar till amerikanska myndigheter för sin roll i den amerikanska bolånekrisen. I april blåstes fusionssamtal av med Commerzbank. 

Deutsche Bank spår att intäkterna 2019 blir lägre än 2018, vilket enligt Reuters innebär lägre förväntningar jämfört med tidigare. 

 

Platsannonser