FinansNyhet

Stor Kinnevik-investering i bankappen Monese

Publicerad

Den brittisk-estländska fintechappen Monese, som används av många migranter, har tagit in motsvarande över en halv miljard kronor. Rundan har letts av Kinnevik.

Realtid.se

Det rapporterar Di Digital med hänväsning till sajten Techcrunch.

Monese släpptes 2015 i Storbritannien och Estland, och kan i dag laddas ned i hela Europa.

Appens användare kan öppna ett bankkonto hos Monese på två minuter, enligt bolagets egna uppgifter. Tjänsten har blivit särskilt populär bland migranter som ofta saknar full finansiell historik, och inte sällan bostadsadress.

Annons

Konto öppnas genom en identifieringsmetod som går ut på att användaren fotar av sitt passbild samt tar en selfie. Därefter besvaras ett par KYC-frågor, och sedan kan alla insättningar och överföringar göras direkt i mobilappen. Tjänsten har i dag 600.000 kunder i Europa.

Nu har Monese tagit in 60 miljoner dollar, motsvarande cirka 546 miljoner kronor, i en finansiseringsrunda – som leddes av svenska investeringsbolaget Kinnevik.

Andra större nya finansiärer var betaljätten Paypal och investeringsbolaget Augment Fintech. Befintliga ägaren Investec, ett sydafrikanskt investeringsbolag, deltog också i rundan via sin fond INVC, skriver Techcrucnh.

Annons

Kapitalet ska Monese bland annat använda till att öppna ett tredje kontor i Portugal. Man ska även expandera de befintliga huvudkontoren i London och Tallin och rekrytera 100 nya medarbetare.

Kinnavik investerade i somras även i det tyska fintechbolaget Deposit Solution som låter privatpersoner att öppna konton i andra banker via en app, utan att de behöver byta hammbank.

Annons