Annons

Annons

Stockholmsbörsen fortsätter ned efter Getinges besked

Stockholmsbörsen inleder veckan med nedgång. Getinge rasar efter gårdskvällens besked om miljardstämningen i USA och Electrolux påverkas av Sears rekonstruktionsplaner.

Stockholmsbörsen inleder måndagen med fortsatta nedgångar efter förra veckans ras. 

OMXS var ned -0,2 procent vid öppningen och OMXS30 var ned -0,26 procent.

Getinge rasar hela 13,5 procent efter att bolaget i går meddelade att man reserverar 1,8 miljarder kronor i förväntade kostnader för skadeståndskrav, vilket kommer att påverka tredje kvartalets resultat, enligt bolaget. 

Annons

Annons

Även Electrolux gick ned med 0,7 procent. Electrolux kommenterar idag beskedet ifrån storkunden Sears Holdings Corporation som har ansökt om frivillig företagsrekonstruktion enligt Chapter 11 i den amerikanska konkurslagen. Electrolux uppger att man kommer att arbeta med Sears rekonstruktör för att utforska förutsättningarna att fortsätta göra affärer med Sears, samtidigt som den finansiella och verksamhetsmässiga exponeringen hanteras. Efetrsom det är svårt att förutsäga slutresultatet av Sears försök att rekonstruera sin verksamhet kan det inte uteslutas att utvecklingen kan komma att få en väsentlig inverkan på framtida försäljning och resultat inom Electrolux affärsområde Vitvaror Nordamerika, enligt Electrolux. Affärsområdets exponering mot Sears är för närvarande omkring 10 procent av dess intäkter.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons