Trend

Stjernholms påskgodis smakade bäst

Många har njutit av påsklov och fint väder de senaste två veckorna. Många har också läst nyheter på Realtid. Här är de tio artiklar som flest läsare har valt ut som gott ur "påskägget".

Uppdaterad 2019-04-27
Publicerad 2019-04-27

1. Helena Stjernholm förlorar skattemål – igen

Realtid avslöjar att Industrivärdens vd Helena Stjernholm har förlorat ett skattemål i förvaltningsdomstolen. Det gäller även ytterligare tio anställa eller före detta tidigare anställda på investmentbolaget IK Investment Partners.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Dymmelonsdagen 2019-04-17.

2. Expert: Problemen inte över för Oscar Properties

Även om den viktiga förlängningen av Oscar Properties obligationslån ser ut att gå igenom är problemen knappast över för bostadsutvecklaren, enligt Danske Banks kreditanalytiker Louis Landeman.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Skärtorsdagen 2019-04-18.

3. När börjar luften att pysa ut?

IMF, Bank For Internationell Settlements och förre Fed-chefen Janet Yellen har alla varit ute och varnat för skenande skuldsättning och växande risker inom företagssektorn. Vill man få en drastisk bild av hur skuldsituationen är i en del företag kan man titta till sängföretaget Hilding Anders. Det skriver Realtids Per Lindvall.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Måndag (blåmåndag) 2019-04-15.

4. Swedbanks nya giv sätter press på Avanza och Nordnet

Problemtyngda Swedbanks reformerade courtageerbjudande till befintliga och nya aktiekunder lär öka omvandlingstrycket på de kundrika och lönsamma nätmäklarna Avanza och Nordnet. Det skriver Realtids Claes Folkmar.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Tisdag 2019-04-23.

5. Oscar Properties förlängda lån ser ut att gå igenom

Enligt Spiltan Fonder är det nu mycket troligt att Oscar Properties nya obligationsvillkor blir godkända. Obligationsinnehavarna hoppas därmed på större möjligheter att få igen sina pengar.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Kymmelonsdagen 2019-04-17.

6. Swedbank slopar courtage på aktiehandel

Swedbank blir den första storbanken som låter vissa kunder handla aktier helt gratis.

Av: Johan Såthe. Publicerad: Måndag (blåmåndag) 2019-04-15.

7. Så vann Skatteverket över riskkapitaliserna

Realtid har avslöjat att en rad riskkapitalprofiler, däribland Industrivärdens vd Helena Stjernholm, förlorade ett stort skattemål. Resultatet var väntat och innebär en betydande framgång för Skatteverket, skriver Realtids Claes Folkmar.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Kymmelonsdagen 2019-04-17.

8. ”EQT kan bli Nordens KKR eller Blackstone”

Inför en börsnotering har EQT breddat sitt sortiment. "EQT kan bli Nordens KKR eller Nordens Blackstone, men då behöver de ha de finansiella musklerna och Investor räcker inte riktigt till längre", säger professor Per Strömberg på Handelshögskolan i Stockholm.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag ("vita tisdag") 2019-04-16.

9. Revisionsbyråerna växer snabbt inom juridik

Den juridiska marknaden är under stor förändring och efterfrågan på alternativa rådgivare ökar snabbt. En tydlig trend är att revisionsbyråerna ökar. EY har exempelvis 100 affärsjurister i Norden.

Av: Miriam Istner-Byman. Publicerad: Måndag (blåmåndag) 2019-04-15.

10. Vart tog checkkrediten vägen?

SEB:s satsning i riskkapitalbolaget Fairpoint Capital är lovvärd, när banker tycks fly sådant som luktar risk. Men den skymmer ett stort problem – traditionell företagsfinansiering har hamnat i strykklass, skriver Realtids krönikör Per Lindvall.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Skärtorsdag 2019-04-16.

Platsannonser

Logga in