Fintech

Stefan K Persson ny vd för Precise Biometrics

Nuvarande vd Håkan Persson avgår med omedelbar verkan och vd Stefan K Persson blir ny vd för Precise Biometrics.

Uppdaterad 2018-01-15
Publicerad 2018-01-15

Precise Biometrics meddelar i dag att Stefan K Persson, som i dag är Executive Vice President BO Home inom Bang Olufsen-koncernen, tillträder som vd senast den 1 augusti 2018. Fram till dess kommer Göran Thuresson, CFO, vara tillförordnad vd och Torgny Hellström arbetande styrelseordförande. Nuvarande vd Håkan Persson avgår med omedelbar verkan.  

- Med Stefans starka affärsbakgrund och bevisade ledarskapsegenskaper har styrelsen hittat en mycket passande ledare för nästa fas i bolagets utveckling. Precise Biometrics skall ytterligare intensifiera sin satsning på bred användning av biometri, och Stefan med sin stora erfarenhet av affärsutveckling i teknikbolag samt omfattande erfarenhet av Kina är rätt person att leda bolaget in i nästa fas, säger Torgny Hellström, arbetande styrelseordförande. 

- Jag är väldigt glad att bli en del av Precise Biometrics fortsatta utveckling och att ta företaget till nästa nivå. Biometri är ett väldigt intressant område och det finns stora möjligheter för oss att ta del av den starka tillväxten som finns i sektorn. Vi kommer att få se många användningsområden där biometri kommer att spela en avgörande roll för identifikation. Jag ser fram emot att bli en del av Precise Biometrics så snart som möjligt, säger tillträdande vd Stefan K Persson.  

- Håkan har under sina år som vd stöpt om Precise Biometrics till ett i stora delar nytt bolag och vi tackar honom för hans betydande insatser, fortsätter Torgny Hellström.

Stefan K Persson har även haft en lång karriär på Sony Ericsson bland annat som chef för tillbehör, samt utvecklingschef i Kina. Stefan K Persson är även styrelseledamot i Terranet AB.

Samtidigt som bolaget meddelar om vd-bytet framgår det även att Precise BioMatch Embedded är en del av Fingerprint Cards pilotprojekt med biometriska betalkort i USA.

Betalkortet, som kan användas för både kontakt- och kontaktlösa betalningar (dual-interface), förbättrar användarvänligheten för konsumenterna eftersom de inte behöver komma ihåg sin pin-kod för att autentisera en betalning. Autentiseringen görs genom att placera fingret på kortet. Det blir därmed enklare och snabbare att göra betalningar, vilket gynnar både detaljhandeln och konsumenterna. Kortet kan användas i detaljhandelns befintliga infrastruktur. Det biometriska betalkortet ska testas bland kunder i USA vilket påbörjas tidigt 2018. Både kortanvändarens upplevelse och tekniken kommer att utvärderas i olika detaljhandelsmiljöer. 

- Det är glädjande att vi är en del av det första pilotprojektet i USA med biometriska dual-interface betalkort från en global leverantör av betallösningar. Intresset för biometriska kort är stort och Precise Biometrics ligger i framkanten inom detta område, säger Torgny Hellström, styrelseordförande för Precise Biometrics.

Platsannonser